Verstaan ​​die dimensies van Introversion and Shyness

Skaamheid en introversie word algemeen as dieselfde ding verwaarloos. Skaamheid behels vrees vir negatiewe evaluering (en is 'n mildere vorm van sosiale angs ), terwyl introversie verwys na 'n neiging om oorstimuleer te word en die behoefte om alleen te wees om energie te bekom.

Die teenoorgestelde van skaamte is uitgaande, terwyl die teenoorgestelde van introversie ekstroversie is .

Hierdie konsepte is soortgelyk maar anders. Die uitgaande persoon is nie bang vir ander nie en het 'n neiging om te nader - of dit nou by 'n partytjie is, wanneer iemand nuwe ontmoet, of wanneer planne met vriende gemaak word. Die ekstrovert lyk soortgelyk, en maak dikwels vriende maklik. Die kern kenmerk van die ekstrovert is egter 'n behoefte aan stimulasie en tyd spandeer met ander.

Waar dink jy pas jy in die introversie / ekstroversie en skaam / uitgaande dimensies? Uiteraard kan ons nie mense kategoriseer nie, maar ons kan aan die meeste individue dink as leun aan een van die volgende vier groepe:

Om te help uitvind watter groep jy die beste pas, het ek 'n tabel geskep wat beskryf hoe 'n persoon uit elke kategorie kan reageer op 'n paar tipiese sosiale / interaksie scenario's.

Kyk hieronder en kyk of enige van die patrone goed vir jou klink.

Uitgaande-ekstrovert

Skaam-ekstrovert

Uitgaande-Introvert

Skaam-Introvert

By 'n partytjie

Dit is soveel pret! Ek voel so energiek. Ek kan nie wag om met almal te praat nie.

Ek is lief vir om al hierdie mense te wees, maar ek is te bang om met hulle te praat.

Ek geniet dit regtig om te praat en mense een-tot-een te leer ken. Die hele skare toneel is egter 'n bietjie oorweldigend.

Ek wens ek kon net huis toe gaan. Dit is uitputtend om al hierdie mense te wees, en ek is te senuweeagtig om met iemand te praat.

By die biblioteek

Ek is besig om aan die slaap te raak. Wie kan ek vind om te praat? Miskien moet ek iemand SMS. Ek wonder wat Jenny / Tom vanaand doen.

Dit is redelik vervelig om by die biblioteek te wees, maar ek kan ten minste in 'n hoek steek en nie 'n dwaas van myself maak nie.

Ek hou daarvan om by die biblioteek te wees. Ek wil oor so baie onderwerpe leer. Miskien moet ek met die bibliotekaris gesels, ek wed dat sy 'n rykdom van kennis is.

Ek hou daarvan om by die biblioteek te wees. Ek kan my neus in 'n boek steek en die hele dag lees. Ek is te bang om die biblioteek 'n vraag te vra.

Wanneer die foon lui

Oooh! Ek wonder wie dit kan wees. (Optel na eerste ring).

Hmmm. Ek wonder wie dit kan wees? Ek wil regtig uitvind, maar ek is bang om die telefoon te beantwoord. (Optel te laat).

O, ek hoop regtig dit is Jane. Ek kan nie wag om uit te vind hoe haar reis was nie. (Optel na 'n paar ringe, laat Jane die meeste praat).

O nee. Ek kan nie die foon oplaai nie. Wat as ek 'n dwaas van myself maak. Ek wil nie regtig met iemand praat nie. (Laat dit na stempos gaan).

Ontmoet iemand vir die eerste keer

(Stap oor en stel haarself voor) "Hi, my naam is Sarah, ek het grootgeword met Kate. Wat is jou naam?

(Wag senuweeagtig hoop om bekendgestel te word). "Mooi om jou te ontmoet."

(Wag vir 'n stil oomblik en stel haarself voor). "Jy het 'n pragtige huis. Ek het opgemerk dat jy nogal 'n versameling boeke het, is jy 'n ywerige leser? My naam is Sarah by the way. "

(Verberg, hoop om inleidings te vermy) "Mooi om jou te ontmoet."

In 'n vergadering by die werk

Ek is lief vir vergaderings, dit is wonderlik om deur idees in 'n groep te kan praat. Ek hou van die gee en neem, en altyd 'n regverdige deel van die praat.

Ek hou daarvan om bymekaar te kom vir vergaderings met almal, maar ek is te senuweeagtig om my idees te deel.

Vergaderings raak my uit. Ek hou van idees deur te dink voordat ek my gedagtes deel, en dit is moeilik om in 'n vergadering te doen. Ek neem altyd aantekeninge, en dan opvolg met mense sodra ek die kans kry om deur alles te sorteer.

Ek is bang vir vergaderings. Nie net is dit te veel luister na almal skelm oor idees nie, maar ek is so senuweeagtig daar en ek kan nie eens volg wat gesê word nie. Ek wens ek kon net by my lessenaar wegsteek.