Baie kinders uit alkoholiese huise soek voortdurend goedkeuring

Real Stories Van Volwasse Kinders Van Alkoholiste

Een eienskap wat algemeen voorkom vir baie volwasse kinders van alkoholiste, is die behoefte om voortdurend goedkeuring en bevestiging van ander te verkry. Omdat hulle baie min lof of goedkeuring van hul emosionele afwesige alkoholiese ouer ontvang het, kyk hulle na ander vir goedkeuring en word hulle konstante mense.

Goedkeuring soek is een van verskeie algemene kenmerke van volwasse kinders van alkoholiste, maar ook kinders wat in huise grootgeword het met ander tipes emosionele uitdagings.

Dit kan insluit kompulsiewe gedrag soos dobbel, ooreet of dwelmmisbruik, en kan ook die geval wees vir kinders wat fisies of seksueel misbruik is.

By die beantwoording van die vraag, " Hoe voel jy groei met 'n alkoholiese ouer, het jy verander? " Besoekers van die. Alkoholisme-webwerf verduidelik wat dit beteken om voortdurend goedkeuring vir ander te soek:

Verbruik met aangename mense
Ek is voortdurend besig om die probleme van diegene rondom my reg te stel. Ek word verteer met die aangename mense rondom my en word depressief wanneer ek voel dat iemand nie van my hou nie of ongelukkig is met my nie. - Alli

Gaan uit my pad om asseblief
Ek het die gewoonte opgetel om nie mense te teleur nie. Ek haat dit verkeerd of ek haat dit as ek mense laat val. Ek wil liefde hê en sal uit my pad gaan om enigiemand te behaag. - Arin

Moet ander dien
Ek voel die behoefte om ander te dien, so ek moet 'n paar mense hê wat my nodig het om te kook, skoon te maak, om boodskappe te loop of om een ​​of ander manier behulpsaam te wees. Ek gee nie om vir my baie om nie, net hoe nuttig is ek vir ander. - Vis

Ek benodig konstante goedkeuring, gerusstelling
Ek is 'n chroniese opsigter, mense-pleaser, het voortdurende goedkeuring en gerusstelling nodig. Ek het 'n lae selfbeeld, vasgevang in die middel om my ouers en kinders nou te versorg omdat ek die enigste kind is. Ek is amper 50 en voel nog steeds soos 'n kind, want my ouers behandel my nog steeds as een. - Lala

Het goedkeuring nodig om my geheel te maak
Ek gaan in elke verhouding, dink ek kan hierdie persoon 'n beter persoon maak. Ek verloor myself, ek gee alles aan hierdie persoon en is meestal miserabel. Ek soek hul goedkeuring om my heeltemal te maak. - Jan

Voortdurend soek na Aanvaarding
Ek het baie verlating gevoel, terwyl ek voortdurend op soek was na liefde en aanvaarding met die mense om my. Ek vind ook baie misbruik plaasgevind gedurende daardie jare, emosioneel, fisies en geestelik om 'n paar te noem, wat my geraak het in die manier waarop ek met my eie vennote wat ek gekies het, gehandel het. - Giro

Op soek na Vriendelikheid, Lof
Ek onthou dat ek verontwaardig was om van die skool tuis te kom en te leer om haar gesig vinnig te lees om te sien wat die nag kan bring. Ek was altyd verkeerd, huislik, dom en so aan en nou wonder ek watter soort volwassene ek kon gewees het as ek konsekwente vriendelikheid en 'n bietjie lof ontvang het. - Ghost

Soek jy goedkeuring van ander?

Baie volwasse kinders van alkoholiste het in Al-Anon Familiegroepe of die ondersteuningsgroep Volwasse Kinders van Alkoholiste gevind dat hulle kan leer hoe om gelukkig en tevrede met hulself te word sonder om voortdurend goedkeuring van ander te soek.

Wat van jou? Was jou lewe beïnvloed deur op te groei in 'n alkoholiese of andersins disfunksionele omgewing?

Jy sal dalk hierdie vasvra wil gebruik om te sien of jy geraak is op maniere waarop jy dalk nie eens opgemerk het nie.

Bronne:

Volwasse Kinders van Alkoholiste Wêrelddiensorganisasie, "Die wasgoedlys - 14 eienskappe van 'n volwasse kind van 'n alkoholiese" (toegeskryf aan Tony A., 1978).

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Center.

Substansmisbruik en Geestesgesondheidsdienste Administrasie. " Helpende self genees: 'n Herstellende vrou se handleiding om met kindermishandeling probleme te hanteer " Opgedateer 2008.