Hallusinasies - Het ek hulp nodig?

Soms is mense wat diep ontstellende ervarings ervaar om dinge te sien of te hoor wat nie regtig daar is nie - dikwels vreesaanjaende dinge - om weer te praat oor hulle, om weerstand te bied teen behandeling, of om te val voordat hulle iets aan die probleem doen. Die volgende drie verhale is aan my gestuur deur lesers wat elk aan die einde vrae gevra het. Ek het my bes gedoen om hulle te beantwoord.

TheMagdalen: Ek het dit nog nooit vir iemand gesê nie

Ek is so verlig om ander se stories te lees omdat ek nooit geweet het so baie mense het hierdie ervarings gehad nie. Ek was bang om iemand van my eie te vertel, omdat ek bang was om as "krankzinnig" te beskou.

Ek het gehoor my stem word geroep, voel my kop word gevryf, musiek speel, en hoor die foon lui wanneer niemand anders dit hoor nie. Ek het lam gevoel in die bed, hoor mense praat en praat om my, en voel dat my arm pynlik draai, maar ek kan nie skree of beweeg nie. Ek het ook vreemde, helder ligte, glinsterende mure en vreemde wervelstrome in die kamer gesien.

Ek het gesien hoe die lug flikker asof 'n kragveld versteur is, en ek het iemand se gesig morph gesien en verwring terwyl ons praat. Ek het 'n groen soort energie in my man se kop gesteek, en onder sy gesig en bors; Toe ek dit aanraak, het dit my eie hand en arm opgetrek. Ek was bang om hom te vertel.

Ek word deurmekaar gejaag, soos ek elektrifiseer word. Dit voel baie ekstaties.

Ek het die stem hoor sê: "Jy is nie alleen nie, ek is altyd by jou."

Is ek regtig siek? Het ek hulp nodig?

Antwoord: Slegs 'n dokter kan bepaal of jy baie siek is, maar ja, jy het hulp nodig. Daar is baie toestande wat hallusinasies kan veroorsaak.

Sommige hiervan is:

Op grond van wat jy beskryf het, moet jy ook met 'n dokter praat oor die moontlikheid van slaapverlamming.

Jy is nie "kranksinnig nie." Soos u gesien het, ervaar baie mense met bipolêre versteuring en ander geestesongestelde hallusinasies. Wat ookal die oorsaak / s van jou ervarings mag wees, is simptome van 'n siekte wat behandel moet word.

Karoheart: Is ek die enigste een?

Ek voel dikwels dat ek die enigste een is wat hierdie dinge ervaar, so ek praat nie oor hulle nie. Ek wil nie hê mense moet dink ek is mal nie, selfs my psigiater. Nou is dit mal!

Het iemand anders geluide ervaar om veel harder te wees as wat hulle werklik is? Dit gebeur veral in die nag, wanneer ek moeg is. 'N Lek, 'n nies of 'n woord, byvoorbeeld, sal so skrikwekkend wees dat dit voel asof dit my trommels deurdring.

Ek was die afgelope tyd baie onder druk. Ek het gedink ek het gehoor my naam word in 'n leë kamer gebel; Ek het liedjies gehoor toe daar niks was nie; en ek het gehoor wat ek gedink het staties, met musiek en praat, asof iemand vinnig radiostasies verander - alhoewel niks eintlik op was nie.

Soos ek tik, besef ek dit is waarskynlik hallusinasies. Aangesien my depressie op die oomblik nie afbrekend is nie, dink ek my siekte is onder beheer.

Ek neem ook medikasie vir ADD. Het iemand anders probleme om by die werk te fokus? Is hierdie deel van my bipolêre of ADD?

Antwoorde: Eerstens, baie mense het die ervaring van geluide wat saans harder lyk. Aangesien u bipolêre versteuring het, is hallusinasies moontlik, en hulle beteken nie dat u "mal" is nie. As dit te danke is aan jou bipolêre versteuring, is dit bloot 'n deel van jou siekte, en daar is geen rede om jou psigiater nie te vertel nie.

Moeilik om op die werk te fokus, kan beslis deel wees van jou ADD of bipolêre - of albei.

sien:

Nika: Hallusinasies? Is dit Bipolêr of Erger?

Ek is bang om in die nag te slaap omdat ek bang is dat iemand my kyk - iets donker, soos die duiwel. As ek in die spieël kyk en myself sien, sien ek 'n bose meisie met 'n vreeslike glimlag, maar ek weet dis net ek.

Soms hoor ek mense wat my naam noem. Ek dink almal praat altyd oor my. As ek in die straat loop, voel ek dikwels dat daar iemand is wat my volg, so ek loop vinniger of begin hardloop. Soms hoor ek musiek, maar dit is 'n creepy, scary, fliek soort musiek. Soms lyk dit amper soos daar iemand met my in die kamer is, maar as ek omdraai, is daar net ek. Ek is bang.

Iemand het aan haar dokter gesê oor my angs en selfmoord- en selfbeskadigende gedagtes, en hy het gesê ek kan bipolêr wees. Is dit moontlik?

Antwoord: Terwyl die simptome wat u beskryf het , bipolêre versteuring kan aandui, is dit net een moontlikheid. Die gevoel om gekyk te word, die oortuiging dat mense altyd oor jou praat, en die gevoel van stalking kan aanleiding gee tot dwalinge . U beskryf ook ervarings wat ouditiewe en visuele hallusinasies kan wees.

Aangesien u hierdie ervarings saam met gedagtes van selfmoord en selfbesering het, is dit noodsaaklik dat u so gou as moontlik mediese hulp soek. As u nie psigiatriese hulp kan kry nie, raadpleeg u mediese dokter. As jy voel jy is in onmiddellike gevaar van selfmoord of ernstige selfskade, gaan na die naaste noodkamer.

Het jy hulp nodig?

As u hallusinasies vir enige rede ervaar, benodig u hulp . As jy reeds 'n geestesgesondheidsprofessie sien, moet jy oor hulle praat, of jy kan nie behoorlike behandeling kry nie. As jy nie is nie, is jou mediese dokter die beste plek om te begin. Hallusinasies kan 'n simptoom wees van 'n onderliggende fisiese siekte of van 'n geestesongesteldheid. In elk geval, hoe langer jy wag om hulp te soek, hoe moeiliker kan jou toestand wees om te behandel.

As jy enige soortgelyke ondervindinge gehad het en enige van dieselfde vrae het, is my antwoord op jou so gou as moontlik.