Levendige Drome, Nagmerries, Nag Terrories en Bipolêre Versteuring

Ek het my hele lewe baie besondere drome gehad. Die mees algemene is drome waar ek deur die nuwe huis loop waar ek ingetrek het. Ek kan elke kamer, al die meubels, al die mense wat ek ontmoet, volledig beskryf. Die ander herhalende tema in my drome val, of vrees om te val - dikwels in 'n hysbak waar die vloer van die mure afskil en klap soos 'n rubbermat.

En in werklikheid, mense met bipolêre versteuring is meer geneig as ander om buitengewone lewendige drome en nagmerries te ervaar. En alhoewel nagterrories veel meer by kinders as volwassenes voorkom, is volwassenes met bipolêre diere baie meer geneig as ander volwassenes om dit te ervaar.

Bipolêre versteuring en drome kyk na die verskynsel van helder drome in bipolêre versteuring. Nagmerries en nagterrorisse bespreek hierdie probleme, aangesien dit beide kinders en volwassenes met bipolêre versteuring beïnvloed.

Het jy veral lewendige drome, nagmerries, of nagvrede? Lees oor ander se bipolêre drome .

Hier is 'n paar dinge wat lesers moes sê oor wat gebeur terwyl hulle slaap:

Anne: Ek het daaroor dikwels gewonder. Dit lyk asof my drome meer lewendig geword en verpak is met unieke, kreatiewe omgewing wat ek nog nooit in die werklike lewe was of kon besoek nie. Is dit as gevolg van die Litium? Ek het ook makliker teruggekeer na my drome as wat ek kon voordat ek met bipolêre versteuring gediagnoseer is.

Soms dink ek die flieks wat ek kyk, ek kyk honderde flieks, beïnvloed my drome, maar die drome is ook so persoonlik dat dit onwaarskynlik lyk. Ek voel gerus na 'n nag van droom, dis een goeie ding en ek is baie bly daarvoor.

Sandra: Ek het vreeslike nagskrik. Wanneer ek 'n aangename droom het, eindig dit met 'n spinnekop wat my gesig kruip.

Ek is 'n groot arachnophobe en uiteindelik spandeer die res van my nag om my slaapkamer uitmekaar te maak om die spinnekop te vind wat nie bestaan ​​nie. Hulle is almal so eintlik, maak nie saak hoe belaglik hulle lyk nie.

CJ: Ek het gevind dat dit waar is. My drome is so aanskoulik, alhoewel dit soms belaglik is dat ek wakker geword het om baie tyd in my slaap te spandeer. Ek word gewoonlik gejaag of voel soos ek vas in die modder alhoewel ek dink ek hardloop so vinnig as wat ek kan. Hulle is gewoonlik vreemde mashups van huise waaraan ek gewoon het, mense wat ek ken, in situasies wat net bizar is. Wanneer die drome lekker is, is dit 'n goeie geskenk, maar as dit sleg is, is dit soos 'n vreeslike vloek.

MK Gilbert: Ek het nog altyd baie lewendige, herhalende nagmerries gehad. ~ In my ergste een as kind, my klein broer en ek het die aarde op 'n vlot van balle gesirkel. ~ Die gevoel van gewigloosheid (afwaarts omlaag) en nie in staat was om kom terug na die aarde, was skrikwekkend ... maar ek sou wakker word en gesê: Mouli het bome geplant! (Mou-li was ons gunsteling dogtertjie as kinders en ek dink ek het hierdie deel opgemaak as dit gedeeltelik wakker was soos ek dikwels doen as ek 'n werklike slegte droom het. ~ Sy het baie vinnig groeiende bome geplant wat ons in sy takke gevang het en dus Ons is gered.) Ek het ander vreemde kinders gehad as 'n volwassene wat ook herhaal het. Een waarin gom in die rug van my mond vasgehou het, is amper onmoontlik om uit te kom, of my mond hou op met vreemde dinge wat Ek moet uit die agterkant van my keel bly trek ... Wonder of dit te doen het met die wens dat ek my racing woorde kon beheer, soos ek dikwels sê dinge wat ek nie moet doen nie?!?

Ek het voorheen gelees dat nagmerries algemeen voorkom in diegene van ons wat onbalans van neurotransmitter het .