Kinders van Alkoholiste het moeite om pret te hê

Real Stories Van Kinders Van Alkoholiste

Een van die eienskappe dat baie kinders wat 'n alkoholiese ouersverslag gehad het, is moeilik om pret te hê. Omdat hulle soveel woede ronddra, of omdat hulle soveel gebeure en vakansies deur die alkoholiese ouer gesaboteer het, verwag hulle nie eens om pret te hê nie.

Baie kinders wat in 'n alkoholiese huis grootword, het baie algemene eienskappe , en een van hulle kan nie loslaat nie en net pret hê.

Besoekers aan die. Alkoholisme-werf wat die vraag beantwoord het, " Hoe voel jy groei met 'n alkoholiese ouer, het jou verander? " Beskryf hoe dit is:

Moet nooit loslaat nie
Ek het nog altyd van ander mense gevoel, nooit in staat om los te gaan en pret te hê op sosiale geleenthede nie, en altyd alleen te voel. Alles is 'n kompetisie vir my; Ek voel dat ek altyd die beste moet wees, of ek is 'n mislukking. Ek sukkel met my identiteit en ek het nog steeds nie 'n antwoord op die vraag wie ek is nie. Ek probeer my bes om alles te ontdek wat ek oor myself ontdek het, maar dit het probeer en baie pynlik. - JB

Geluk Voel Valse
My geluk wanneer dit teenwoordig is, voel vals omdat ek weet dit sal altyd oorskadu word deur 'n verskriklike voorval. Daar is tye wanneer ek voel asof ek nie wil lewe nie, want die pyn is te groot. Hoe jammer. - Liefde

Die woede is nog daar
As tiener het ek alleen en kwaad gevoel en het dit altyd op mense naaste aan my geneem. Ek sal vir myself sê: "Ek sal gelukkiger wees as dit gebeur, wanneer ek hierdie werk kry of uitbeweeg." Maar oor die jare het ek besef dat die woede en hartseer nog daar is. - Hailey

Ek kan nie gaan pret hê nie
Ek het grootgeword en het nooit gevoel dat ek normaal was nie, nooit voel dat ek goed genoeg was nie. Nou het ek so 'n lae selfbeeld, dit is verlam. Ek kan nie uitgaan en pret hê soos gewone volwassenes nie. - Taylor

Stamped My Emotions
Ek dink dat ek met 'n alkoholiese stiefvader grootword, my emosies verstom het, ek voel my hartseer, maar die gelukkige emosies is baie laag. Dinge wat mense gewoonlik op en af ​​spring, gee my nie dieselfde hoeveelheid opgewondenheid nie. Moenie my verkeerd verstaan ​​nie, ek voel steeds geluk, maar nie tot die mate wat die meeste mense doen nie. - Biggie

Beïnvloed deur Ouer Alkoholisme

As jy grootgeword het in 'n huis waar daar baie drink was, kan jy hierdie vasvra neem om te bepaal in watter mate jy deur die ervaring geraak kon word. As jou lewe geraak is, kan jy hulp soek deur professionele berading of ondersteuning vind in Al-Anon-familiegroepe of die ondersteuningsgroep Volwasse Kinders van Alkoholiste .

As jy 'n drinkprobleem het en kinders in die huis het, word dit beïnvloed deur jou drink en jou gedrag sielkundig en emosioneel meer as wat jy dalk besef. U kan dalk probeer om hulp te vind om op te hou of terug te knip op die hoeveelheid alkohol wat u verbruik.

Keer terug na: Die effekte van groei met 'n alkoholiese

Bronne:

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Center. Toegang tot November 2010.

Volwasse Kinders van Alkoholiste Wêrelddiensorganisasie, "Die wasgoedlys - 14 eienskappe van 'n volwasse kind van 'n alkoholiese" (toegeskryf aan Tony A., 1978). Toegang tot November 2010.