Soms Al-Anon-lede kies egskeiding

Al-Anon het baie alkoholiese huwelike gered, maar nie almal nie

Deelname aan Al-Anon-gesinsgroepvergaderings het baie alkoholiese huwelike gered . Wanneer gades van alkoholiste by Al-Anon aansluit en die program werk, ontwikkel hulle soms coping vaardighede wat hulle toelaat om "tevredenheid en selfs geluk te vind of die alkoholis nog steeds gedrink het of nie." Maar dit werk nie altyd so nie, want soms vind hulle die moed om te verander.

Ek het twee alkoholiste geskei.

Nie eers nadat ek met die tweede alkoholis getroud is nie, aktief geword het in Al-Anon en ook baat gevind het by privaat gesinsbehandelingsprogramme, het ek die simptome van alkoholisme geleer en besef dat die vorige man ook alkoholies was.

Gedurende die jare van my intense betrokkenheid by Al-Anon het die boodskap wat ek gehoor het - akkuraat of onakkuraat - en wat ek in die oorspronklike ODAT (One Day At A Time) gelees het, voorgestel dat daar 'n sterk moontlikheid bestaan ​​dat my huwelik afgebreek kan word omgekeer word as ek sou verander.

Maak sinvolle konflikte

Spesifiek, die 30de Desember in die inhoud onder "Egskeiding" het gesê: "As ek 'n groot verandering wil maak wat ook ander lewens raak, laat ek eers die moontlike uitkoms oorweeg. Het ek regtig probeer om my eie te ondersoek en reg te stel? foute? Is daar 'n manier vir my om my houding te verbeter? Ek sal die groot besluit laat wag totdat ek dit probeer het! ' Dit is gevolg deur die aanhalingstekens: "Die werklik wyse oplossing kan wees om myself te verbeter."

Omdat ek Al-Anon se eerste stap reeds aanvaar het, "Ons het erken dat ons magteloos was oor alkohol - dat ons lewens onbeheerbaar geword het." Ek het probeer om sin te maak uit wat botsende boodskappe was.

Kom tot terme met werklikheid

Ek het hard gewerk aan my eie herstel omdat ek mede-afhanklik geword het.

Ek het my borg gehou en amper daagliks met haar gepraat, maar ek het oorgeskakel na 'n ander tuisgroep. My lees van die Al-Anon konferensie goedgekeurde literatuur sowel as artikels en boeke oor alkoholisme voortgesit.

Uiteindelik het ek met hierdie oortuigings gekom:

1. Ek was magteloos oor alkohol.

2. Ek het gestop om te aktiveer.

3. Ek kan op my kop staan ​​en nikkels spoeg en geen invloed op die alkoholis se gedrag het nie.

4. Die alkoholis het geen begeerte gehad om te verander nie.

5. Die alkoholis blyk te wees iemand wat nie in staat is om eerlik te wees nie, die minste van homself.

6. Ek het opgehou voel en gedra asof ek 'n slagoffer was.

7. Ek het die emosionele krag gehad om te verlaat wat 'n verdrukking van 'n huwelik geword het.

Ek het weggestap van die huwelik

Ek het ook die diepgaande betekenis agter hierdie stelling erken: "Wat ek ook al doen, is reg vir my, is outomaties reg vir diegene rondom my." Hierdie oortuiging is boos as daar enige selfsug in 'n motief loer.

Ek het vir egskeiding geliasseer en weggestap van 'n alkoholis wat vrywillig was dat hy nie goeie huweliksmateriaal was nie. Ek het ook weggegaan van jare van emosionele en sielkundige misbruik . Ek het weggestap van iets wat 'n sukses kon gewees het.

Die huwelik self was magteloos oor alkohol; sy baie positiewe bestanddele kon nie volgehoue ​​dosisse alkoholvergiftiging weerstaan ​​nie.

- Donna

Nota : Donna Thompson is Uitgewer van Uitdagings , waarin sy haar kolom Get A Life , 'n publikasie vir mense in herstel en hul gesinne, skryf.