Kinders van Alkoholiste het intimiteitskwessies

Echte verhale van kinders wat deur ouerlike alkoholisme geraak word

Baie kinders wat die vroeë lewe in 'n huis ervaar met ten minste een alkoholiese verslag wat moeilik is om intieme verhoudings te vorm. As gevolg van vertroue en 'n gebrek aan selfbeeld, is dit moeilik vir hulle om iemand toe te laat om naby genoeg te wees om 'n betroubare, noue verhouding te hê.

'N Intieme verhouding - of dit romanties, platonies, geestelik of ander noue verhouding is - kan lyk asof dit onmoontlik is vir volwasse kinders van alkoholiste.

Hulle vind dit moeilik om hulself toe te laat om na ander te kyk vir interafhanklikheid, emosionele aanhegting of vervulling van hul behoeftes.

Besoekers aan ons Alkoholisme-werf in die beantwoording van die vraag, " Hoe voel jy met 'n alkoholiese ouer, het jou verander? " Bespreek die moeilikheid wat hulle het met intieme verhoudings, een van die algemene eienskappe wat kinders van alkoholiste kan ontwikkel. Hou in gedagte dat hierdie ervarings, hoewel algemeen in volwasse kinders van alkoholiste, die uitkoms van 'n verskeidenheid ontwikkelingsvraagstukke kan verteenwoordig.

Ek soek mans wat wreed en koud is
Ek soek verhoudings met mans wat my onvoldoende laat voel, wat my alleen laat, dit is wreed en koud. Ek is tans besig om 'n man te verlaat wat ek al meer as 'n jaar met OCD gehad het en die afgelope jaar aan my vertel het dat hy eerder alleen sou wees, dat ek te veel gepraat het, tydens die vakansiedag oor my bedrieg het, geweier het om my voor te stel vriende of familie, het hy liefde geweier, hy het alles beheer wat ons gedoen het. - Jenna

Ek wil ophou loop
My grootste frustrasie, angs, is dat ek die vennote en vriende wat ek liefhet, sal verloor. Ek sal uiteindelik weggaan. Ek weet dit, maar ek kan dit nie keer nie. Die verlies raak soveel asof hulle my aan die kant van die straat geslaan het, en die verhoudings is onherstelbaar. Ek wil desperaat ophou hardloop en bang wees. Ek wil niks anders as 'n normale, permanente familie hê nie. - McKluver

Bang om naby te wees
Dit het grootliks bygedra tot probleme wat ek in my eie verhoudings het, met albei vriende en my vrees om intiem te wees met enigiemand anders. Ek is 22 en het nog nie 'n ernstige verhouding met iemand nie. Ek dink ek is so bang om naby aan iemand te wees, uit vrees dat ek 'n verhouding soos dié van my ouers het. - Cam

Nooit het 'n normale verhouding gehad nie
Ek haat om alleen te wees en wil net 'n lieflike man vind wat ek veilig kan voel en vertrou, 'n normale verhouding het en dalk selfs 'n huis (iets wat ek nog nooit gehad het nie). Ek verwonder my aan ander se vermoë om net uit te gaan en te gryp wat hulle wil, of selfs om eers te weet en te kan sê wat hulle wil. Dit is buite my en maak my onbruikbaar en nutteloos, voel soosof ek nog nooit iets bereik het terwyl vriende gaan en 'n lewe het nie. - JoJo

Wil net normaal wees
Ek wou net net normaal wees. Ek kon nie 'n familie hê nie en voel baie ongemaklik in groepe of intieme instellings met 'n nabye familie of vriende (tensy ek hulle ken en vertrou). Ek is baie rebelse teen gesag. - Mad

Ek soek onmoontlike verhoudings
Vandag soek ek onmoontlike verhoudings met mans wat passief aggressief is, oormatige hoeveelhede woede of onderdrukte woede het, en is narcisties en vroue wat afkeurend en koud is. Ek voel voortdurend alleen en ongeliefd, soos iets met my verkeerd is. - Probeer

Om diegene te vind wat nodig het om te red '
Al die intieme verhoudings wat ek met mans gehad het, was by iemand wat verslaaf is of nodig het om te spaar. Ek glo dat ek dit gesien het as my enigste sin van waarde in 'n verhouding en dat as ek suksesvol is om iemand te red, dan voel ek regverdig en bewys vir myself dat ek tog lief is. - Kalo

My vertroue is nie meer nie
Ek sukkel nog met vrees en verlating. Dit veroorsaak dat ek in verhoudings met mans kom wat my verlaat het en my vertroue is nie meer nie. Ek voel nie dat ek ooit in 'n blywende verhouding kan wees vir vrees vir die verlating en vertroue van 'n ander persoon nie. - Donna

Is jy geraak?

Klink enige van hierdie beskrywings bekend? Het jy dit moeilik gevind om intieme verhoudings te vorm? U kan hierdie vasvra neem om te sien of u deur 'n alkoholiese ouer geraak is .

As jy 'n swaar drinker is en jong kinders in die huis het, soek asseblief hulp om op jou drink te stop of te sny voordat jou kinders geaffekteer word op maniere wat hul hele lewens sal verander.

Keer terug na: Die effekte van groei met 'n alkoholiese

Bronne:

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Center. Toegang tot November 2010.

Volwasse Kinders van Alkoholiste Wêrelddiensorganisasie, "Die wasgoedlys - 14 eienskappe van 'n volwasse kind van 'n alkoholiese" (toegeskryf aan Tony A., 1978). Toegang tot November 2010.