Kinders van Alkoholiste kan Super Verantwoordelik word

Of hulle kan super onverantwoordelik wees

Baie kinders wat in alkoholiese huise grootgeword het, is geneig om super verantwoordelik te wees met 'n neiging tot perfeksionisme. Omdat hulle gekonfronteer word met harde, soms onredelike, kritiek van hul alkoholiese ouer, probeer baie kinders van alkoholiste "perfek" wees om enige kritiek te vermy. Hierdie "oplossing" van hiper verantwoordelikheid kan gemotiveer word deur ander dinamika in 'n alkoholiese familie.

Aan die ander kant, wanneer hul poging tot perfeksionisme vanselfsprekend tekort kom, gee sommige volwasse kinders van alkoholiste op en gaan die teenoorgestelde rigting, en word super onverantwoordelik.

Hierdie algemene eienskap kan nie net by kinders van alkoholiste voorkom nie, hulle kan 'n uitkoms wees vir kinders wat ander emosionele uitdagings ondervind terwyl hulle grootword.

Die volgende kommentaar oor hoe om verantwoordelik te wees, is deur die lesers van die .com Alkoholisme-werf ingedien toe hulle die vraag gevra het: " Hoe voel jy opgroei met 'n alkoholiese ouer het jy verander? "

Altyd verantwoordelikheid neem
Ek blameer myself vir alles en ek neem altyd verantwoordelikheid vir probleme wat nie my eie is nie. Ek sit soveel in verhoudings wat nie verdien en probeer om my eie geluk te handhaaf deur te verseker dat ek diegene rondom my gelukkig kan maak nie. - Negentien

Hoogs mededingende perfeksionis
Ek is 'n perfeksionis, hoogs mededingend en vermeerder my dikwels. Ek voel dat ek net nie heeltemal goed genoeg is nie en dit is vir my baie belangrik om die beste te wees. Ek soek altyd goedkeuring. - Leer

Alles-of-Niks Houding
Ek het geen idee gehad hoeveel fasette van my lewe geraak is deur grootword met dwelmafhanklike ouers nie. Lae selfbeeld, swak coping vaardighede, woede, 'n "noodsaaklikheid om almal" te behaag, om nie die boot te laat rock nie. Die alles-of-niks-houding. - Motta

Obsessed With Being Good Enough
Ek het 'n neiging om mense te red en vriende is dié wat ek dink ek kan help, of anders wil hulle my vriend wees? Ek is ook geobsedeer om goed genoeg te wees, om 'n goeie huis te hê, wat perfeksionisme is. - Onzichtbaar

My Ouer se Moeder
Ek moes my ma vir my ouers my hele lewe wees. Omdat ek nou ouer lyk en goed lyk, neem niemand in my familie of vriende dit ernstig wanneer ek hulp nodig het nie. - Molly

Verantwoordelikheid vir almal
Ek dink nie dat 'n alkoholiese ma grootword nie, het my 'n slagoffer gemaak, maar ek probeer om verantwoordelikheid te aanvaar vir almal in my lewe om hul lewens beter te maak tot die mate waarin hul welsyn vir my alleen kom. - Ally

Ek het geen kinderjare gehad nie
Ek was op 'n baie vroeë ouderdom geleer hoe om die verantwoordelikhede van die ouers te aanvaar - kook, skoonmaak, babysit, inkopies, werk, ens. Ek het geen kinderjare gehad nie, of ten minste een wat ek sou wou hê. Ek het altyd by die huis vasgehou terwyl ek een van my ouers by die kroeg was. - Alley

Probeer ander probeer oplos
Ek vind myself steeds besig om die alkoholiste van hierdie wêreld te herstel. Ek is nou al 13 jaar lank dwelms- en alkoholberader. Ek het probeer om dinge vir al die alkoholiste beter te maak deur hulle vas te stel. Toe ek jonger was, het ek probeer om ander te herstel - oudste dogter

Is jy super verantwoordelik?

Het jy geneig om verantwoordelikhede aan te neem wat regtig nie aan jou behoort nie? Het jy geneig om 'n perfeksionis te wees? Jy mag geraak word deur op ander maniere op te groei in 'n alkoholiese huis wat jy nie besef nie.

Neem hierdie vasvra om 'n idee te kry van hoeveel jy geraak kan word.

Keer terug na: Die effekte van groei met 'n alkoholiese

Bronne:

Volwasse Kinders van Alkoholiste Wêrelddiensorganisasie, "Die wasgoedlys - 14 eienskappe van 'n volwasse kind van 'n alkoholiese" (toegeskryf aan Tony A., 1978). Toegang tot November 2010.

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Center. Toegang tot November 2010.

Substansmisbruik en Geestesgesondheidsdienste Administrasie. " Helpende self genees: 'n Herstellende vrou se handleiding om met kindermishandeling probleme te hanteer " Opgedateer 2008.