Ellen se persoonlike storie oor hoe sy ophou rook

"Die lewe is my prys."

Ek kan nie glo dit is EEN jaar nie.

Dit is geensins maklik nie, en soms glad nie pret nie, maar ek het dit deurgemaak.

Vir almal daar buite wie daar was toe ek 'n rowwe tyd gehad het, dankie ek. Dankie dat jy my lewe was toe ek in die middel van die see was.

Ek sal altyd die gesegde sien: "Dit word beter." Aanvanklik het ek daardie woord gehaat. Ek het vreeslik gevoel - as dit was hoe dit was om op te hou rook, hoe gaan dit beter raak?

Wat 'n gyp. Ek het gedink ek hou op met rook om beter te voel, en in plaas daarvan vind ek dat elke week iets heeltemal anders is. Wel, net omdat jy ophou, beteken dit nie dat jy onmiddellike verligting kry nie. Net soos daar geen pil is wat vetselle sal "krimp" en laat hulle verdwyn nie, is daar geen magiese woord wat die onttrekkings van rook sal wegneem nie. Eendag besef jy net jy voel beter. En dis hoe dit werk.

Verlede jaar het sigarette dit moeilik gemaak om asem te haal (dit was moeilik om te rook met die koue wat ek gehad het). Ek het besef ek voel gemeen wanneer ek nie rook nie, maar lomeriger as ek rook. Ek het besluit om die deel wat ek nodig gehad het, het my nodig gehad om te luister, en ek het die "Rook weg" uitgekom. Ek het sowat ses maande voorgekoop toe ek gedink het ek sou ophou en gedink het omdat ek verkoue gehad het. en voel gemeen, mag ook nie rook nie.

Vyf dae later is my verkoue opgeruim, maar ek het soveel gehoes en voel so uit my kop dat ek ophou rookprobleme ophou.As jy probeer om te verduidelik aan iemand wat jy daaraan gewerk het, was jy 'n sigaret en het x maande gelede opgehou, as die persoon 'n nie-roker was, sou jy geen simpatie hê nie. Jy kan dalk 'n lag kry, of net 'n vreemde voorkoms, maar dit gaan daaroor. As jy dit aan 'n roker gesê het, sal jy dalk 'n sigaret aangebied word.

As jy hierheen gekom het, na hierdie forum en beklaag het oor 'n dwaas of 'n slegte dag, of wat ookal, jy wil simpatie, begrip, liefde, hulp kry (as jy dit nodig het of nie) en 'n plek waar almal jou verstaan.

Ek het in die verlede "opgehou rook", maar na 'n rukkie sou 'n slegte dag opkom en ek sou rook. Dit maak die verskil in die wêreld as jy voel dat iemand omgee of jy rook of nie. En almal gee om. Waar anders kan jy opgewonde raak omdat jy dit 'n hele week sonder 'n sigaret gemaak het?

Wie sou gedink het iets soos 'n goue ster sou soveel beteken? Ek het nie eers die groot deal gesien nie. Ek het dit eers gehaat. Ek het mense met sterre en foto's gesien en dit alles, en ek was jaloers. Almal anders was so ver van my af. Ek sal boodskappe van mense met een of twee sterre sien, en dink dit sal my vir ewig neem om daar te kom. Ek het nie die groot ding daaroor gesien nie totdat ek my eerste ster gekry het. Die ster was so 'n groot probleem vir my, en ek sien daarna uit om elke maand te stuur vir 'n ander ster, wat nie net 'n doelwit geword het nie, maar 'n reguit obsessie (dit was voordat die "dot" -stelsel geïmplementeer is).

OK, dit is lank genoeg. Ek dink nie ek sou dit sonder die hulp van hierdie forum gemaak het nie.

Dit gee 'n gevoel van deelname en aanspreeklikheid vir u optrede. Dus, ek kan dit nie genoeg sê nie - ek dank almal wat daar was toe ek dit nodig gehad het! Vir diegene wat net begin het, is die resultaat die moeite werd waaraan jy gaan. Toe ek my kinders vertel het, was dit 'n jaar sedert ek ophou rook, het my seun gesê: "Jy moet 'n prys of iets kry."

Die lewe is my prys.

Meer van Ellen:
Begin nie rook nie!