Hou op rook terwyl jy jonk is

Jong rokers kan sterf, ook

Die volgende boodskap is geskryf deur About Smoking Cessation support forumlid Kerri, wat haar reis gedeel het as sy ophou rook.

Van Kerri:

Toe ek 'n roker was, het ek elke verskoning in die boek gehad om een ​​te bly, maar my gunsteling om uit my hoed uit te trek, was my jeug. Ek sal sê, "My oom Arthur het gerook vanaf die tyd dat hy 16 was, tot die dag toe hy 80 jaar oud was.

My tante Del is aan die rook sedert sy 'n tiener was. Niks gaan nou met my gebeur nie, net tydens die BAD deel van my lewe, die einde deel! "

So het ek aanhou rook. Ek het gehou om te rook. Dit was 'n groot deel van my sosiale lewe, my enigste tyd, my ontsnapping. Maar om 'n aktiewe jongmens met 'n gesin te wees, het my beperkings al hoe meer pynlik geword. Ek kon nie 'n veldrit maak nie. Ek kon nie na meer as een winkel gaan en my kinders bring nie. Ek kon nie na die flieks gaan nie. Ek kon my kinders nie in die straat afloop of selfs vir 'n lang tyd 'n Frisbee gooi nie. Nie net dit nie, my vriendekring het nie meer regtig rook nie, so ek het myself gevind of sneek of net afwagtende afwyk uit vrees om die "vreemde man uit te wees."

Toe het my seun eendag gehoor dat ek saam met my mede-werkers van Happy Hour huis toe kom. Hy het my gegroet met: "Ek het geweet jy was tuis ma. Ek het jou hoes herken."

Op 31 het ek nou 'n herkenbare, gryserige hoes gehad.

Dit is nie normaal vir 'n 31-jarige vrou nie.

Waarskuwings uit die verhale van ander

Ek het begin lees meer in ander mense se stories, bevinding myself vas te maak op diegene wat my ouderdom. Ek het 'n biblioteek van hulle by whyquit.com gevind.

Daar is Noni, wat gesterf het toe haar seun net maande oud was. Haar man het hul kind se eerste verjaardag sonder haar gevier.

Sy was 'n slagoffer van kleinselle longkanker.

Noni was net 33 jaar oud.

Onmoontlik. Dit moes 'n flink, slegte gene wees, net een van daardie dinge. Ongelukkig was dit nie.

Die storie van Bryan

Daar was die verhaal van Bryan, 'n 34-jarige man wat aan longkanker gesterf het, en het sy seun sonder 'n pa verlaat. 'N Harde man, 'n konstruksiewerker, wat sedert 14 jaar gerook het, is gereduseer tot 'n blote dop van 'n man.

Die verhaal van Barb

En nog 'n storie, oor 'n vrou met die naam Barb Tarbox. Barb vertel 'n tragiese verhaal van rook om as 'n tiener in te pas, nooit dink enigiets wat sleg sou gebeur nie, veral terwyl sy jonk was. Barb het longkanker op 41 gehad en het skielik gekonfronteer om haar dogter sonder 'n ma te verlaat en te kyk hoe sy ly terwyl sy dood is.

Die dag wat ek ontmoet het

Wat my aangedryf het om dit te skryf was 'n geleentheid wat ek vandag gehad het met 'n 31-jarige vrou wat dieselfde naam as ek deel. Praat oor die spookagtige lot.

Kery was net gediagnoseer met die vroeë stadiums van emfiseem. Sy moet ophou as sy 'n kans op die lewe sal hê. Sy is my ouderdom! Sy het 3 kinders, en emfiseem kan haar voor hulle doodslaan. Dit is nie kanker nie; hierdie keer is dit nog 'n longsiekte.

Ek was een van die gelukkiges.

Ek weet nie of ek een van die tragiese verhale hierbo sou gewees het of as ek geseën sou word met 'n lang lewe soos my oom Arthur nie. Wat as ek nie was nie? Wil ek die een wees om my jong kinders af te sit en vir hulle te verduidelik dat hulle hul eie pad in die wêreld moes kry, want ek het gesterf as gevolg van 'n gif wat ek nie kon weerstaan ​​nie?

My sprong na vryheid

Ek het op 8 Januarie 2004 my vrye sprong geloop. Ek vind die blote vryheid van rook opwindend. En omdat ek jong opgehou het, het ek die res van my lewe om te doen, WAT EK wil hê, die hele tyd met gemak, sonder slawerny, wat my lang lewe leef soos ek verkies, nie aan 'n verslawing gekoppel nie.

Ek kan hardloop, ek kan swem, ek kan so aktief of onaktief wees as wat ek wil. Ek het my teruggekeer, en ek het my hele lewe om daardie gevoel te geniet.

Ek moet my bekommer as ek betyds stop, maar nie soveel as wat ek sou bekommer as ek nog 10, 20 of 30 jaar gewag het om op te hou nie. Die ding oor hierdie verslawing is dat dit nie net sy greep uiteindelik verloor nie. Om te stop is 'n keuse wat jy moet maak. Dit klou selfs wanneer jy kanker doodgaan. Bryan, soos hierbo genoem, het tot die week voor sy dood gerook. Hy het homself net een week van vryheid gegee.

Niemand is immuun nie, maar almal kan kies

Ons het die keuse om vir onsself te maak. Dit is nie 'n repetisie nie, dit is die enigste Huis wat jy ooit sal kry. Wil jy dit doelbewus waag om dit kort te sny of 'n lang lewe lank vol opgewondenheid, vryheid en geliefdes te leef?

Dit kan met jou gebeur. Jy dink altyd dit is aan die ander kant van die heining, maar nie hierdie keer nie. Sigarette vermoor nie 'n spesifieke groep mense nie. Niemand is immuun teen die gevare van tabak nie, nie bekendes nie, nie die jong en nie die ou nie. Selfs nie-rokers wat blootgestel word aan tweedehandse rook is in gevaar.

Lief vir hierdie lewe wat jy gegee is. Hou jouself lief. Waardeer die feit dat ander van jou hou en speel nie Russiese roulette met jouself nie.

~ Kerri ~

Meer van Kerri: Kerri's Quit Story