'N Dag in die lewe van 'n eks-roker: twee weke rookvrij

'N Fiktiewe rekening van twee weke rookvry

Die fiktiewe rekening hieronder, wat in die eerste persoon geskryf is, beskryf wat 'n nuwe ex-roker dalk twee weke rookvry kan voel, beide fisies en emosioneel.

*****

Ek weet nie waar ek hierdie idee gekry het nie, maar in die verlede het ek altyd gedink dat as ek net 10 dae kon rook, het ek dit gelek. Vandag staan ​​14 dae sedert my laaste sigaret , en ek het soveel geleer oor die herstel van nikotienverslawing in daardie tyd.

Ek verstaan ​​nou dat genesing geleidelik kom. Net soos ek geleer het om elke aktiwiteit in my lewe met sigarette te assosieer , verstaan ​​ek dat ek die aktiwiteite moet doen sonder 'n sigaret om my brein weer op te lei.

Neem byvoorbeeld oggende. Die eerste ding waarna ek dink wanneer ek wakker word, is koffie ... en 'n sigaret. Oor twee weke voel ek nog steeds sterk dringend om die eerste ding in die oggend (en ander tye gedurende die dag) te rook, maar die drang is nie so skerp soos in die eerste week nie.

Verandering van my roetine

Ek het my oggendroetine verander, wat blyk te help. In plaas daarvan om te wag vir die koffie om te brou, kry ek nou die koffie en begin vir die stort. Sodra ek afklim, klap ek op 'n nikotienvlek . Teen die tyd dat ek my koffie drink, het die edginess verlig en ek kan klaarmaak vir my dag met min of geen ongemak.

Ek is op die internet op soek na inligting oor rookstaking en het op 'n forumgemeenskap gekom vir mense wat tabak stop.

Ek is nie 'n soort soort persoon, maar ek moet sê dat leeswerk (en plaasvervanging) daar my oplossing vir duisend persent versterk het. Om te weet dat ander op dieselfde manier voel as ek, en nie om al die onderwys en praktiese wenke oor hoe om nikotien-onttrekking te hanteer nie, dink ek kan net goed kan ophou.

Rookstaking is 'n proses, nie 'n gebeurtenis nie.

Die lees van die stelling hierbo op die forumbord was 'n ware gloeilamp oomblik vir my. In plaas van om te verslaan omdat ek nog twee weke lank rookloos is, het ek geleer dat dit normaal is om so te voel en elke rookvrye dag is 'n groot stap na permanente genesing.

Daardie nuwe kennis het my toegelaat om te ontspan en dinge een dag op 'n slag te neem . En oor tyd praat ek baie daarvan op die forum, maar ek beskou dit as 'n produktiewe belegging in my herstel. Om te help met ander mense wat ophou, help my regtig nou.

Sommige van die veranderinge wat ek in 14 dae opgemerk het, is rookvry:

Vanaand gaan ek aandete uit om die twee weke punt te vier. Ek gaan nie enige wyn met my ete drink nie, want dit is 'n groot sneller om vir my te rook, en ek wil dit nie gou met alkohol druk nie . Ek gaan alles hê wat ek wil eet, en kan selfs op nagereg spoeg.

Ek weet ek is nog nie uit die bos nie, maar ek begin besef dat ek nie swak is nie. Ek is verslaaf aan 'n kragtige dwelm ( nikotien ).

Herstel vereis geduld om te leer om die verhouding te verander wat ek gehad het met rook en oefen sonder om dit te leef. As ek dit doen solank dit vir my nodig is om te genees, sal ek vry wees. Dit is my doel, en ek begin om te glo dat ek dit kan bereik!

S ee ook: ' n dag in die lewe van 'n ex-roker: sluit dag