Nie een puffer ooit (NOPE) - Deel een

"Die eerste keer dat ek ophou rook, was ek 24 ..."

Van Leslie:

Die eerste keer dat ek ophou rook, was ek 24. Ek was in Vancouver en wou 'n aktrise wees. Ek het teater by die Breck-akademie bestudeer en het net 'n vyfjarige verhouding met my eerste ware liefde geëindig. Ek het angsaanvalle gehad sedert ek 'n tiener was, maar 'angssiekte' was destyds baie nuut en daar was nie veel navorsing of boeke beskikbaar nie.

My dokter het destyds geen idee gehad hoekom ek hiperventilering gehou het nie, depersonalisering en gevoel het wat die meeste van die tyd werklik bang was, maar veral in skares. Hy het my na 'n longspesialis gestuur omdat ek 'n asma is en hy het gedink die twee is verwant. Ek het na die longkliniek vir X-strale gegaan en 'n prettige dag van poking en prodding.

Die kliniek het dieselfde samesmeltende antiseptiese reuk en aura van siekte wat jou aanval as jy deur die deur van 'n hospitaal loop. Maar dit was anders. Die sale en wagkamer is gevul met mense, meestal pasiënte, versprei oor die kamers in verskillende gesondheids- en mobiliteitsstate. Daar was baie mense oor skuifeling met wandelaars, sommige was verslaaf aan suurstoftenks, hul asemhaling het arbeid en vlak geword. Nogtans het ander in rolstoele gekrul. Hul oë het na my gekyk met skaars 'n flikker van belang.

Ons dink nie eers oor asemhaling totdat dit moeilik raak nie en ons moet daarop konsentreer.

Die meeste van ons neem dit as vanselfsprekend. Asemhaling. Breath of Life. Dit is so algemeen, so natuurlik, en so baie, baie kosbaar wanneer ons moet veg om dit te kry. Daar was mense met emfiseem, COPD , en trageotomieë wat hulle geleer het om deur te praat. Ek het dit nie geweet nie, maar verreweg het die meeste van hulle gerook.Ek sit stil in die hoek en wag my beurt. Ek is deur die rolstoel na die X-Ray kamer geneem, 'n uitstappie wat ek belaglik gevind het - aangesien ek heeltemal in staat was, en meer as 'n bietjie skrikwekkend. As enige van u ooit 'n long-x-straal of 'n x-straal gehad het, kan u saamstem dat dit nie 'n aangename uitstappie is nie.

Met my borste het ek gesukkel (en as dit nie 'n woord is nie, moet 'n koue lap wat in die vrieskas geberg word, na 'n ervaring soos dit gelê word!) om my asem te hou terwyl die verpleegster in 'n ander kamer ingekruip het om 'n knoppie te druk wat hierdie masjien in staat sal stel om diep in my karakter te kruip. So vriendelik en soet soos die verpleegster was, het ek gevoel, koud en bang geraak. Die mense in die ander kamer het my regtig geskud. GEEN sigaret was DIT werd werd nie.

Daarna, toe ek my taxi wou betree - het ek my sigaretpak gekyk. Met die gemartelde en uitgeputte vertonings van diegene wat sukkel vir elke asem, nog vars in my gedagtes - het ek die pak uitgegooi. Ek was gedoen. Niks was die moeite werd, en seker nie daarvoor te betaal nie! Wat het ek gedink? EK GEE OP!

Die volgende drie dae was gevul met slapeloosheid , sweet (ek hou van daardie deel, dit is soos om skoon te maak van gifstowwe) en hoofpyne.

Ek het nou en dan verlang, meestal gegrond op assosiasies , maar die kliniekfoto was ongelooflik in sy vermoë om enige verdere herkauwings te stop wanneer hy weer begin het. Ek sal my nie toelaat om daarheen te gaan nie. Ek was 'n nie-roker. Ek was AMAZED en was opgewonde oor hoe maklik dit was! Wat was al die ophef, dit was 'n stukkie koek ?!

Trouens, as ek regtig wou, kon ek maklik net 'n puff of twee hê en weer ophou. Die geur van dit was egter vuil en ek wou nie meer daardie dinge inasem nie. My toetsuitslae het teruggekom, my asma (natuurlik) het drasties verbeter, en ek het eintlik gewig verloor omdat ek soveel meer aktief as 'n nie-roker was.

Ek het nie besef hoeveel energie rook rook uit 'n persoon nie. Nadat ek die angste (wat minder as 'n nie-roker was) ook, was ek op my vrolike manier.

Toe gebeur daar iets verwoestend. 'N Vrou wat die versorgende aspek van moederskap na my eie oorgeneem het, het weggegaan, het baie, baie siek geword. 'N Lewenslange roker, Dorothy het nooit die gedagte gehad om op te hou nie. Sy het 'n maligne tumor 'n jaar gelede ontwikkel, dit verwyder, en nou het dit deur haar liggaam gemetastaseer. Hulle het haar 'n week gegee.

Terwyl sy in 'n ander stad was, het ek dadelik geweet dat ek na haar moet vlieg en haar dank en liefde vir haar moet gee. Alhoewel ons opgekom het, wou my ex-vriend saam met my kom. Hy het ook Dorothy geken, en hy het ook geweet my vrees om te vlieg. Hy was 'n roker. Net voor die taxi aangekom het om ons na die lughawe toe te neem, het ek hom gevra vir 'n sigaret.

'Net een' , het ek gepleit, 'Ek sal nie weer begin nie, ek hou nie meer daarvan nie, dis net so stresvol, weet jy?'

Meer van Leslie:
Een volle week
Die verleiding
Die Smokescreen
Vervangingsterapie