Hoe kan ek sorteer of ek simptome byvoeg?

Vraag: Hoe sorteer ek of ek simptome byvoeg?

"Ek is heeltemal ongeorganiseerd en kan nie konsentreer op enigiets tensy ek regtig belangstel nie. Ek het nog nooit van ADD gehoor nie totdat my Gran vir my 'n boek oor organisasie gekoop het. Binne die boek is 'n lys van simptome vir ADD en ek kan met meeste van hulle identifiseer. Ek is in my tweede jaar van kollege en het 'n moeilike tyd om tred te hou met die werk. Ek verloor dinge voortdurend, my gedagtes dwaal, en om opdragte betyds te kry, skep baie stres. My vriende sê ek is 'n bondel energie. Ek wil net vir 'n bietjie dink en nie ure spandeer om 'n eenvoudige besluit te neem nie. Wat moet ek doen?"

antwoord:

Hierdie gebruiker het verder verduidelik dat sy disleksies is, probleme met die verwerking van inligting het. Alhoewel sy nog altyd baie morsig was, was 'n modelstudent tot kollege en wonder of sy as gevolg daarvan nie aan die kriteria vir ADD voldoen nie. Sy is ook bekommerd oor die geraas in die pers oor die aanpak van versteurings om persoonlike mislukkings te dek.

reaksie:
As jy vrae en bekommernisse het dat dit simptome van ADD kan wees, benewens die disleksie wat jou probleme veroorsaak, maak 'n afspraak met 'n dokter vir 'n ADD-evaluering .

Ja, as u ADD het, sou die simptome teenwoordig wees in die kinderjare. U noem enkele probleme met disorganisasie en gevoelens van rusteloosheid. Dit is ook moontlik dat die intervensies wat deur onderwysers en u versorgers gebruik word (struktuur, roetines, onmiddellike terugvoering en belonings, ens.) U gehelp het om die ADD simptome te bestuur sodat hulle eenvoudig nie so voor die hand liggend was toe u jonger was nie, maar nou dat u is in die vryheid en ongestruktureerde omgewing van kollege, is simptome moeiliker om onder beheer te bly.

Moenie toelaat wat ander in die pers gesê het nie, of wat ook al verhoed dat jy met 'n dokter probeer uitvind wat daar aangaan om sulke stres, afleibaarheid, disorganisering en senuwee-energie te veroorsaak. Dit mag of mag nie bygevoeg word nie, maar 'n gekwalifiseerde dokter kan u help om uit te vind wat aangaan en stappe doen om die probleem aan te spreek en die lewe meer vreugdevol en produktief vir u te laat voel.

Vir addisionele leeswerk, klik op:
Wonder as jy volwasse ADD het?
Diagnose ADD / ADHD
Simptome van ADD / ADHD
Diagnostiese Kriteria vir ADD / ADHD