Al-Anon Meeting Onderwerp: Hou dit eenvoudig

Die program self is eenvoudig, nie maklik nie

Vir my hou die hele Al-Anon "program" dit eenvoudig. Ek bedoel, dit is wat Al-Anon vir my gedoen het - maak dinge lyk soveel eenvoudiger as wat ek hulle gemaak het.

Ek het gedink ek was in hierdie situasie dat niemand nog ooit tevore was nie. Ek het gedink ek was uniek. Hulle het my tydens my eerste ontmoeting gesê: "As jy terugkom, sal jy iemand anders vertel wat jou storie vertel." Ek het geglimlag en gesê, dankie, maar binne het ek gedink, "Ja, reg!"

Hy het my storie vertel

Die volgende aand was daar 'n beginnersgroep wat aanbeveel is. Dus, ek het gegaan en wow! Niks soos die eerste ontmoeting met slegs sewe mense nie. Daar was 45 mense daar! Ek wou 'n plek kry om weg te steek. Maar hulle het almal in 'n groot sirkel gesit. Ek was te geïntimideer om iets te sê, so ek het gesluit en geluister na 'n verandering.

Teen die einde van die vergadering het 'n man sy hand opgehef en begin deel en my storie vertel! Ek het gedink ons ​​is getroud met dieselfde alkoholis .

Hy het gesê dat Al-Anon hom die gereedskap gegee het om dit eenvoudig te hou. Die slagspreuke, wat so simplisties klink, maar die beginsels van die program regtig maklik gemaak het om terme soos "Mind Your Own Business" en "How Important Is It" te onthou?

Gebruik die Gereedskap van die Program

Die Serenity Prayer kry dit ook op eenvoudige terme:

God, gee my die sereniteit
Om die dinge wat ek kanon verander, te aanvaar,
Die moed om die dinge wat ek kan verander, te verander
En die wysheid om die verskil te ken

Kan ek hierdie situasie verander of nie? Is dit my "werk" om dit te verander? Of is dit my werk om dit net te aanvaar?

Nodeloos om te sê, toe hy deelgeneem het, was ek op Al-Anon toegewyd. Hy het dit so eenvoudig laat lyk en daar was 'n rede hiervoor. Want as jy reg is, is dit eenvoudig - dis nie altyd maklik nie.

Besluite so eenvoudig as moontlik te hou

Oor die jare het ek die beginsels van die Al-Anon-program in my lewe laat werk, en ek het gevind dat dit my help, doen die meeste, hou dinge eenvoudig. Wanneer ek besluit het om te maak, kom dit neer op 'n eenvoudige vraag, is dit goed vir my of is dit nie?

Dieselfde met verhoudings. As ek die geleentheid het om in 'n nuwe verhouding in te gaan, of dit sosiale of besigheidsverwant is, probeer ek dit eenvoudig te hou. Is hierdie verhouding vir my gesond, of is dit ongesond?

Dit is ongelooflik hoe ongekompliseerde keuses kan wees wanneer jy hulle tot hul eenvoudigste vorm breek.

Maak die gevoel van die krankzinnigheid

Dit het my baie, baie weke gevat om ooit in daardie groot beginnersvergadering te praat, alhoewel ek reeds van die ander vergaderings wat ek bygewoon het, voorsitter was. Toe ek uiteindelik die senuwee kon kry om in daardie beginnersbyeenkoms te praat, was dit omdat ek op die punt gekom het waar ek iets wou deel wat dit vir die volgende nuweling maklik sou maak - om hulle te help om sin te maak. verwarrende gemors.

Net soos iemand vir my gedoen het toe ek die eerste keer ingekom het.

- BuddyT