Die Kleurpsigologie van Groen

Kleurpsigologie suggereer dat verskillende kleure sielkundige reaksies kan oproep. Byvoorbeeld, kleur word dikwels gedink om 'n impak te hê op buie en emosies. Soms reageer hierdie reaksies op die intensiteit van 'n kleur, terwyl dit in ander gevalle die produk is van ondervinding en kulturele invloede.

Hoe voel die kleur groen jy voel? Vir baie mense word die groen gras, bome en woude dadelik in gedagte gehou.

Miskien omdat groen so swaar met die natuur verband hou, word dit dikwels beskryf as 'n verfrissende en rustige kleur.

"Groen, wat die natuur se kleur is, is rustig, kalmerend, vrolik en gesondheidsorg." - Paul Brunton

Die Kleurpsigologie van Groen


Hoe laat groen jou voel? Assosieer jy groen met sekere eienskappe of situasies?

Kom meer te wete oor wat ander mense oor die kleurgroen moet sê in sommige van die volgende reaksies wat lesers oor die jare met ons gedeel het.

Groen is kalm

"Ek lees iewers dat groen 'n kalmerende kleur is, of 'n kleur wat konsentrasie of iets help. Ek is redelik seker dat dit reg is, maar ek kan nog niks stewig vind nie. Ek hou regtig van die kleur groen en ek" Ek gaan my kamer in 'n subtiele groen verf, want ek hou daarvan om so kalm te wees soos dit my maak. "- Ivy

"Donkergroen is so strelend. Ek het opgemerk dat wanneer ek senuweeagtig of angstig voel oor iets, sit ek in my donker groen sitkamer my soveel ontspanne voel. Dis raadsaam waarom hulle" groen kamers "het vir akteurs om Sit in voordat hulle op die verhoog gaan. Dit help hulle waarskynlik meer gegrond en kalm. " - Caroline

Groen is opwindend

"Groen gee my 'n haas. Ek koop alles in die groen, en hou van foto's met baie groen in hulle. Ek hou van karakters met groen hare, oë, klere outomaties. Dit gee my 'n endorfine-stormloop, dink ek." - Jane

"Ek is mal oor 'n baie helder, lewendige groen! Dit lyk so energiek en motiveer. Soos ek altyd geïnspireer en herlaai word wanneer ek om 'n blink kaartkruis of lime groen is." - Karen

Groen is die kleur van deernis

"As ek sien dat iemand die kleur groen dra, voel ek sy is vriendelik, behulpsaam, omgee en simpatiek. Dit is 'n kleur wat net medelye uitstraal." - Yeganeh

Groen is natuurlik

"Groen vir my is 'n simbool van die groei van die natuur. As ek die kleur groen sien, gee dit 'n rustige en rustige gevoel uit." - Brenden

"Die kleur groen herinner my aan die natuurlike wêreld. Ek hou daarvan om groen in my interieur en klerekas in te neem omdat dit so naby aan die natuur voel." - Betty

Groen is optimisties

"Hoopvol, optimisties , vergewe, energiek, rustig, koninklik, elegant, ryk, gesond, speels, gerespekteer, verantwoordelik, ryk, versigtig, vreedsaam, warm, stabiel, lank, skoon, stabiel, getroos, stewig, sterk en medelydend. Dit is my gunsteling kleur, alle skakerings en kleure. " Joe

"Groen is 'n kleur wat vir my 'n nuwe begin simboliseer. Ek stel vir my 'n vars groen plant wat uit die grond kom. As ek probeer om gemotiveerd te raak om 'n nuwe doel aan te pak of iets oor te begin, kan ek my met groen omring. nuttig. " - Ivan

'N Woord Van

Omdat die kleurgroen so met die natuur verband hou, beskryf mense dit dikwels as natuurlik, vars en rustig. Dit is egter belangrik om te onthou dat alle reaksies op kleur ook gevorm word deur kulturele invloede en individuele ervarings. Die volgende keer om die kleur groen te bepaal, of dit nou in 'n kamer, in 'n skildery of in 'n buite omgewing is, neem 'n oomblik om die soorte emosies en stemmings wat die kleur neig, te oorweeg.