Herstel tydens die vakansie

Seisoen kan probleme voordoen vir die herstel van alkoholiste

Hierdie artikel is geskryf deur Hamish White, 'n gesertifiseerde alkoholisme- en dwelmafhanklikheidsberader wat sy eie verslawingpraktyk, genaamd Recovery Counseling Services in Noord-Toronto, het. Hamish en sy span bied buitepasiënt individuele en groepberading aan volwassenes en familielede van adolessente.

Wat dit was

Ek het regtig uitsien na die vakansie seisoen.

Dit was 'n tyd toe drinkgoed aanvaar en verwag is. Uitbundige, goed gevulde kroeë, kantoorpartytjies en oorvloedige eiernag word die welkome norm.

"Vrolike Kersfees ... wat kan ek jou laat drink?" en "Kom ons vier" was die feestelike groete wat ek voorop uitgesien het toe ek probeer het om met hierdie ander, minder ervare drankers te meng.

Ek sal nugter lyk

Ek sal nugter lyk in vergelyking met hul lae-toleransie reaksie op Kersfees-libasie. Ek was een van die skare wat glimlag en aan ander knik terwyl ek die winkelwagentjie by die LCBO laai, wat omring word deur ander wat dieselfde doen.

O, gelukkige tye! Moet nooit onthou dat dit my derde keer was om vir die vakansie op te daag nie, en dit het twee dae lank in twee dae uitgewis.

'Normale' seisoenale aktiwiteite

My vriend Bill beskryf sy ervaring op Kersfees. Hy sê daar was verskeie bykomende toekennings aan die Noel seisoen:

Wrapping 'Gifts' "Secrets het die norm geword." Hy het my gesê: "Ek kon in groot bottels Vodka inmekaar smokkel met die pakkies kerstpakkette. Kokaïen kan in my slaapkamer spieël oop wees en die slaapkamerdeur kan toegesluit word, want ek het iets verberg, maar almal het gedink, Ek het gehoop dat ek net privaatheid nodig gehad het om hul "geskenke" te draai. "

Tyd om op te vang Hy het gesê: "Dit was wonderlik vir 'n dronk. Ek kon op 'n oomblik se kennisgewing uitgaan om net 'n lintjie te kry om later later terug te keer met 'n wonderlike verskoning oor hoe ek my ou vriend Steve wat vir die seisoen in die dorp was en so moes ons net 'inhaal' '.

Makliker om weg te kom Hy het gesê dit is baie makliker om weg te kom en te drink. "Ek kon vir lang tyd afwesig wees sonder om te veel ondervraging te doen. Normaalweg moes ek my plek waarsku aan my skeptiese en verdagte familie, maar ek kon drie of vier uur na 'Kersfeeswinkel' bespreek. Koop vir 45 minute by Shoppers of Grand en Toy en spandeer die res my vryheid saam met my cronies by die Pilot. Net om die huis met geglasuurde oë te stamp en 'n ingewikkelde verhaal oor my inkopies.

Hy sluip en kruip. Hy het gesê dat hy as gevolg van sy lang geskiedenis daarvan was om te drink en daaroor te lieg - "sluip en kruip" soos hy dit stel. Hy was altyd "onder observasie", maar gedurende die vakansie seisoen kon hy 'n bietjie tyd koop onder die dekmantel van normale seisoenale aktiwiteite.

Beplan u sobere vakansie!

Sober vakansie vir diegene van ons in herstel kan ook 'n paar probleme bied. Gedagtes kan intree soos: "Miskien kan ek net een eiernag hê" of "wat 'n gelukkige tyd - ek weet hoe om dit beter te maak" of "Ek voel eensaam - 'n drankie of dwelm sal my sekerlik optel."

Daar is verskeie tegnieke wat ek en ander baie nuttig gevind het in die handhawing van soberheid en herstel gedurende hierdie verleidelike en moeilike tye. Onlangse nugtere mense word dikwels gekonfronteer met die drink en gebruik van [dwelms] situasies vir die eerste keer sedert hulle hul herstel begin het. Daar is oplossings:

Beplan jou dae. Laat jou borg of vriend in herstel weet waar jy sal wees en hê daardie persoon se nommer saam met jou, net in geval.

Plan B

As jy 'n partytjie moet bywoon of byeenkom waar alkohol bedien word, moet jy 'n Plan B, 'n ontsnappingsroete hê.

As jy met 'n vriend of eggenoot is, vertel hulle dan voor jy gaan dat jy ongemaklik oor alkohol kan voel en dat jy die partytjie op 'n oomblik se kennisgewing moet verlaat sonder om te verduidelik waarom.

Trouens, jy kan altyd 'n alternatiewe plek hê om te gaan - soos vir 'n koffie of na 'n fliek.

Die druk is af

Met hierdie reëling, onderhandeld wanneer u by die byeenkoms aankom, vertel u gasheer of leërskare dat u waarskynlik net vir 'n kort tyd kan bly, maar dat u meer weet oor 'n rukkie nadat u 'n oproep gemaak het.

Dan is jy nie verplig om te bly nie en wat gewoonlik gebeur, is dat jy 'n goeie tyd het, want die druk om te bly is af. As jy op jou eie is, maak seker dat jy die telefoonnommer van jou borg of 'n nugter vriend het en dat jy weet dat hulle tuis sal wees sodat jy hulle kan bel of selfs ontmoet as jy die behoefte voel. Dit is "Plan B."

Dankie, ek wil 'n drankie liefhê!

Wat as iemand jou vra of jy 'n drankie wil hê, en jy voel nie spesiaal vir hulle om te verduidelik dat jy 'n siekte het wat vereis dat jy nie een dag op 'n slag drink nie en dat jy 'n onlangse afgestudeerde van die plaaslike dipsomanie is behandeling sentrum.

Wat ek doen, is: "Wat is 'n goeie idee, ek wil graag 'n drankie hê! Het jy 'n sopwater met suurlemoen of 'n Coca-Cola?" Dit laat my toe om te sê ja en kry wat ek ook wil hê. Baie min mense sal op ons iets alkoholies druk, maar wanneer hulle dit doen, sê ek eenvoudig: "Nie nou nie, dankie, maar 'n Coke sou die plek regtig tref."

Bly weg van Kersfees-Rom-balle en twyfelagtige stampe en eiernag. Net 'n bietjie van die ou smaak kan ons begin met 'n groter dosis.

AA nog steeds ontmoet!

Gedurende die feestyd hou AA vergaderings voort . Trouens, baie groepe het seisoenale partye waar kos en gemeenskap oorvloedig is, en sprekers praat van dankbaarheid en die ware gees van gee wat in die 12de stap uiteengesit word.

Lede is warm en uitnodigend en die meeste is rustig in die wete dat daar 'n veilige plek vir hulle is. Enigeen met 'n begeerte om op te hou drink of om nugter en skoon te bly, is welkom.

Out-Smart die siekte

Onthou, alkoholisme en verslawing is nie net fisiese siektes nie, hulle is ook geestelike emosionele en geestesiektes. Wat natuurlik is wat ons as mense is.

My alkoholisme is so slim soos ek en dan net 'n bietjie slimmer. My alkoholisme wil hê ek moet drink, daarom wil ek hê dat ek op gladde plekke soos nat Kersfees of Nuwejaarpartytjies moet wees. Ek moet versigtig wees - ek moet my siekte uitskiet.

Ek moet gekoppel wees aan nugter mense. Ek moet nuwer dinge doen, na nuwer plekke. Ek kan nie die Kersseisoen 'n verskoning wees vir 'n terugval nie. Ek mag op vakansie wees, maar my chemiese afhanklikheid neem nie vakansie nie. Uiteindelik is die enigste manier om nugter te bly oor die vakansie, op dieselfde manier dat ek die hele jaar nugter bly, dit is een dag op 'n slag.

Happy Holidays,
Hamish White