Baie kinders van alkoholiste moet raai wat normaal is

Echte verhale van mense wat geraak word deur ouerlike alkoholisme

Kinders wat in alkoholiese huise grootword, kan diep geraak word deur die ervaring en die gevolge kan baie verby hul kinderjare duur. Dit kan beïnvloed hoe hulle hulself sien en hoe hulle die wêreld self beskou.

In haar boek, " Volwasse Kinders van Alkoholiste ," het dr. Janet G. Woititz verskeie gemeenskaplike eienskappe gelys wat deur baie kinders wat met 'n alkoholiese ouer grootgeword het, gedeel word .

Een van die eienskappe is die gevoel van raai wat normaal is, omdat hulle nooit 'n "normale" familielewe ervaar het nie.

Besoekers aan die .com Alkoholisme-werf in die beantwoording van die vraag, " Hoe voel jy om op te groei met 'n Alkoholiese Ouer, het jy verander? Verduidelik wat dit beteken om te raai hoe dit normaal is:

Leer nie 'Korrekte Gedrag' nie
Ek voel dat ek nooit 'korrekte' gedrag of reaksies op situasies geleer het nie, is baie bang vir kwaad mense , gesag of enige soort konflik. Dit is maklik vir bulle om oral te loop, aangesien ek 'n reuk van 'swak' en ' slagoffer 'dat hulle 'n myl kan ruik. - JoJo

Moet nooit normaal voel nie
Ek het grootgeword om my man van 25 jaar nie vir die eerste 15 jaar te vertrou nie. Ek het baie groot probleme daarmee gehad, en ek sukkel nog steeds om aanvaar te word. Ek voel nooit normaal nie. Ek voel altyd dat al my sekuriteit op enige oomblik sal verdwyn. Dit is hoe dit voel om op te groei met 'n baie hardcore alkoholis. - Kathy

Om ander te kyk
Geen familie is perfek nie, maar beledigende gesinne is siel vernietigend. As jy ander moet sien om die regte manier om op te tree, leer jy soms nie goeie rolmodelle van die slegte nie. Omgaan met geestesgesondheidskwessies en die skande wat daarmee gepaard gaan. Kan jy ooit die gevoel oorkom dat jy nie goed genoeg is nie, die gevoel diep binne wat seer maak. Gaan dit ooit weg? - Sandie

Baie, Baie Onttrek
Ek dink, want in die skool was ek baie, baie onttrek tot die punt om nie in die klas te praat nie. Ek dink dit is 'n baie diep vrees om nie normaal te wees nie, en almal vind dit uit of erger om my geheim uit te vind. Ek het ook betrekking op die gevoel dat ek nog 'n kind is, miskien omdat ek soms nie 'n kind kon wees nie. - Onzichtbaar

Kan nie ware gevoelens uitdruk nie
Ek besef dat ek steeds die las dra om nie my ware innerlike gevoelens uit te druk nie. Ek haat om voor mense te huil, soos dit 'n soort swakheid is. - EWM

Jare om normaal te leer ken
Dit het jare van berading vir my geneem toe ek twee kinders gehad het om normaal te begin leer ken. Ek is bly om te weet dat dit my beslis gehelp het om meer medelye en begrip teenoor mense te wees. Dit was 'n lang en moeilike reis. -- Nou beter

Moenie soos 'n volwassene voel nie
Ek voel nooit dat ek enigiets reg kan doen nie, so ek probeer nie. Verhoudings, vergeet dit, en ek sukkel as ouer. Ek raai altyd aan wat normaal is. Ek voel nie soos 'n volwassene nie. - Kitten

Moet nooit gemaklik voel nie
Ek het 'n moeilike tyd om naby mense te kom en ek wil nooit 'n familie hê nie. Ek is ongemaklik rondom families omdat ek nie seker is wat om te voel of wat om te doen nie. Sit my in die middel van 'n kudde en ek kan meer tuis voel. - Saully

Gesinne word geaffekteer

As jy 'n swaar drinker is en jy het kinders, sal jy dalk wil heroorweeg hoe jou drink ander kan beïnvloed en probeer om hulp te vind om op te hou of af te sny oor die hoeveelheid alkohol wat jy verbruik.

As jy in 'n alkoholiese huis grootgeword het, kan jy hierdie vasvra neem om te sien of jy deur die ervaring geraak is op maniere wat jy dalk nie eens sal besef nie. Indien wel, kan u professionele berading aanvra of ondersteuning vind in Al-Anon-familiegroepe of die ondersteuningsgroep Volwasse Kinders van Alkoholiste .

Keer terug na: Die effekte van groei met 'n alkoholiese

Bronne:

Janet G. Woititz, "The 13 Characteristics of Adult Children," The Awareness Center. Toegang tot November 2010.

Volwasse Kinders van Alkoholiste Wêrelddiensorganisasie, "Die wasgoedlys - 14 eienskappe van 'n volwasse kind van 'n alkoholiese" (toegeskryf aan Tony A., 1978). Toegang tot November 2010.