Werk Kognitiewe Gedragsterapie?

Die dag wat ek geleer het hoe kragtig my gedagtes kan wees

Ek sal nooit die dag vergeet dat ek besef dat kognitiewe gedragsterapie werklik werk nie en ek kan my gevoelens verander deur eenvoudig my gedagtes te verander. Dit het my lewe vir ewig verander.

Ek het 'n boek gelees met die naam Feeling Good: The New Mood Therapy deur dr David D. Burns, maar ek het dit nie regtig in die praktyk geplaas nie. Alhoewel dit interessant was, het ek nie regtig geglo dit sal werk nie.

Sou dit nie meer sin maak dat depressie die slegte gedagtes veroorsaak het en nie andersom nie? Ook, as my gedagtes die gevoelens veroorsaak, het dit beteken dat ek dit vir myself gedoen het en dat die idee nie goed met my gesit het nie.

Wel, op hierdie spesifieke dag het ek planne gemaak vir my man en ek om ons motor te was en skoon te maak toe ons by sy ouers se huis aangekom het. Toe ons daar kom, het ek bymekaar gekom om ons toerusting bymekaar te maak. Elke paar minute gee ek hom 'n herinnering dat dinge gereed is, laat ons begin, maar hy bly stil. Hy het in die teorie ooreengekom om die motor te was, maar ek kon sien hy wou regtig nie en ek was meer kwaad en ontsteld oor die oomblik nie. Ek het gedink dinge soos: "Hy doen dit al die tyd. Hy moet hier wees om my te help, maar hy goof af en laat my die werk doen. Hy maak my so ontsteld." Toe het die gloeilamp gekliek. My bui het binne 'n paar minute van goed tot sleg gegaan as gevolg van wat ek aan die situasie dink.

Ek het op daardie oomblik besluit dat ek sommige van wat ek in dr. Burn se boek geleer het, moes probeer. Dit was die perfekte geleentheid om te sien of dit werklik gewerk het.

Soos ek begin om my gedagtes te heroorweeg en hulle in meer rasionele en positiewe te verander, het my gedagtegang soos volg begin: "Hy doen dit nie regtig nie.

Hy is eintlik baie goed om my te help, tensy hy iets anders op sy kop het. Hy het net 'n lang pad gery om hierheen te kom en nou is hy opgewonde om sy gesin te sien. Natuurlik gaan hy nie dadelik die motor skoonmaak nie. Hy verdien 'n kans om saam met sy familie te rus en te besoek. Daarbenewens kan niemand jou ontsteld maak nie, behalwe jouself en ek gaan kies om nie ontsteld te raak nie. "Net gou het ek weggejaag en die skoonheid van die dag geniet. Wat my geskok het, was die besef dat ek nou bo-op die wêreld voel Alles omdat ek verander het wat ek gedink het. In die verlede sou ek in my gedagtes gestamp het en die hele dag miserabel gewees het. Met verantwoordelikheid vir hoe ek gevoel het, het ek my beter laat voel.

Kan Kognitiewe Gedragsterapie vir jou werk? Sommige benodig medikasie bykomend tot terapie ; maar ek glo dat dit vir almal voordelig kan wees, mits hulle dit nader om te glo dat dit kan werk. As jy bedreig voel deur die idee dat jy bydra tot jou eie depressie, kan jy jouself uiteindelik saboteer.

As jy meer wil weet oor kognitiewe gedragsterapie, kyk gerus na hierdie artikel wat die tipes foutiewe denke bespreek waarop ons val en strategieë gee om hulle te verslaan.