5 maande rookvry en voel goed

Na 5 maande rookvry, het Mary 'n hoek omgedraai en begin voel dat sy goed sal kan ophou rook. Sy noem die forum verskeie kere, die gemeenskap van oud-rokers wat haar gehelp het om op te hou. Hou in en kyk na die forum as jy nuut is om jouself te staak. Daar is baie hulp en kameraadskap daar!

Van Maria:

Ek kan werklik skaars glo dat om 8:00 op hierdie noemenswaardige 23ste dag van die maand, ek 5 maande lank was sonder om 'n sigaret tussen my vingers te hou, dit aan my lippe te plaas en die warm, brandende, giftige dampe in te spuit in my keel, slukderm, nasale gange, sinusse en longe.

Ek vra myself: "Hoe kon ek so blind gewees het? Hoe kon ek gewaag het om my liggaam deur sulke mishandeling te plaas? Hoe kon ek vir ander om my nie respek gehad het nie? "

Daar is 'n twinge van skuld wat in my roer, 'n gevoel waaroor ek glad nie onbekend is nie. Dit het my maande lank geteister, selfs jare nadat ek die waarheid uitgevind het van watter verskriklike effekte sigaretrook het , kan selfs tweedehandse rook op 'n mens se liggaam wees. Maar daar is nou een verskil --- ek kan my domheid vergewe omdat ek weet ek was die slagoffer van 'n verskriklike verslawing aan nikotien en ek het stappe gedoen om my vryheid eens en vir altyd te kry.

Die eerste rookvrye weke

Dit was nie maklik nie. Die eerste paar weke sonder my konstante metgesel (wat ek glo was om te glo, het ek liefgehad ) was lewensverskeurend, om die minste te sê. Ek het verander in een wat deur die dae gestruikel het, nie reguit dink en aan iemand wat dit gedoen het, knip nie. Ek het alles geblameer omdat ek nie rook gehad het nie .

Ek het oor en oor vir sigarette uitgekom en toe ek besef dat hulle nie daar was nie, sou ek met 'n verlies en leeg voel. Slegs 'n besoek aan die forum kan my angs stilmaak en my hoop gee.

Soos die tyd gevorder het, het ek gevind dat ek baie triggers, drange en die vrees van situasies moes ondervind waar ek geweet het dat daar meer sou wees.

Die ander dag het iemand my vertel dat ek so 'n goeie werk doen om ander aan te moedig op die forum wat ek baie goed moet doen. Ek het sedertdien hierdie diepgaande gedagte gegee. Ek voel ek moet skoon wees oor 'n paar dinge.

Fake It 'totdat jy dit maak

Ek probeer positief dink en ek wil positiewe gedagtes aan nuwe oud-rokers oorbring, want ek onthou hoeveel dit my gehelp het. Maar daar was tye toe ek gepos het dat ek minder voel as positief binne - 'n bietjie onseker oor die veiligheid van my ophou.

Dit het my vier en 'n half maande geneem om regtig op my gemak te voel en om in my hart te weet dat wat ek al gesê het, "Rook is nie meer 'n opsie nie" is 'n absolute waarheid. Iemand op die forum het in hul handtekening --- 'nalaat dit tot jy dit maak' en ek voel dit is waarlik wat ek die meeste van die afgelope paar maande gedoen het. Maar dit was 'n goeie ding.

Die afgelope twee weke het dit my geleidelik opgevat dat ek 'n ander vooruitsig het. Ek mis nie meer rook nie . Ek kyk na ander en wens ek kon hulle indruk maak op hoe dwaas hulle is. Ek word walglik wanneer ek sien hoe hulle die giftige dampe inasem, dink hulle geniet dit. Ek kan uiteindelik sê, hoe lief dit is, om nie beheer te word deur iets wat 'n vals gevoel van plesier gee terwyl dit jou beseer nie.Ek doen regtig goed. Ek het gesukkel, maar altyd met dank dat ek die krag gevind het wat ek nodig gehad het om dit deur die moeilike tye te maak. Die krag wat ek hier gevind het in hierdie wonderlike plek, het die forum genoem. Die name en gesigte van almal wat hulself hier gee, het ontwikkel tot een groot gelukkige gesin, elkeen wat vir die ander sorg. Die vriendskap en kameraadskap is innemend en gekoester.

Ek het met 'n nuwe weergawe van die liedjie "Ek kan nou duidelik sien," wat my reis met rookstaking beskryf. (Die oorspronklike word gesing deur Anne Murray en ander).

Ek kan nou duidelik sien

Ek kan nou duidelik sien, die mis is weg,
Daar is nie meer struikelblokke in my pad nie

Weg is die verslawing wat my geketting het
Dit gaan 'n rookvrye, helende-jou wees
Voel goeie dag.
Dit gaan 'n rookvrye, helende-jou wees
Voel goeie dag.

Ek weet ek kan dit nou doen, die drome is weg
Al die valse leuens het verdwyn
Naby is die vryheid waarvoor ek gebid het
Dit gaan 'n rookvrye, helende-jou wees
Voel goeie dag.

Snuif oral, daar is niks anders as vars lug nie
Snuif reguit vorentoe, maar nie vars lug nie

Ek kan nou duidelik sien, die mis is weg,
Daar is nie meer struikelblokke in my pad nie
Weg is die verslawing wat my geketting het
Dit gaan 'n rookvrye, helende-jou wees
Voel goeie dag.
Dit gaan 'n rookvrye, helende-jou wees
Voel goeie dag!

Hallelujah!

~ Maria