'N Nuwe Sense van Trots: 'n Ex-Smoker's Quit Story

"Dit is ongelooflik hoe jou hele lewensuitkyk verander wanneer jy ophou rook ..."

Ex-roker Gail se storie is 'n goeie voorbeeld van hoeveel rookstaking ons lewens verander. Ons dink dikwels dat wanneer ons ophou, ons beter sal voel en dalk meer tyd en geld het om te spandeer. Dit sluit alles in, maar ook soveel meer.

Baie geluk met jou sukses met die sigarette Gail, en dankie dat jy jou storie gedeel het.

***

Ek is net verbaas! Verbaas oor my! Verbaas ek het so ver gekom. Ek kan nie glo ek is eintlik 'n WENNER!

Verlede jaar was die ergste vir my, maar ek hou in elk geval op met rook . Toe het my jaar selfs meer verskriklik geword en ek het opgehou om te bly. Toe het my gesondheid gek geword, maar ek het steeds vasgehou met my afsluitingsprogram. Ek het gevoel ek was aan die kant van 'n berg, en toe ek by die bokant opgestaan ​​het, moes ek weer tuimel. Ek sal opstaan ​​en weer die berg terugskop, vasbeslote om dit bo-oor te maak.

Wel, ek het dit oor die bokant gemaak en ek skuif af na die ander kant, lag en glimlag omdat dit nie hobbelig is aan hierdie kant van die berg nie. Dit is 'n skuif na 'n beter lewenstyl, beter gesondheid en 'n gelukkiger ek .

Ek kan nie eens my geluk beskryf nie. Dit is moeilik om dit in woorde te stel, maar ek is nie so grof of so aanraak soos ek was voordat ek opgehou het om te rook nie, of selfs deur nikotien-onttrekking en daardie eerste paar maande se staking. Ek is vandag baie makliker.

Byvoorbeeld, ek het op die vliegtuig gekom om by die huis te kom. Ek het in my sitplek gesit, maar het nog nie gespeel nie, want ek het 'n gangplek gehad en het geweet ek moet twee keer opstaan. Wel, ek het uiteindelik omtrent 6 tot 8 keer opgestaan ​​omdat mense die verkeerde sitplekke gekies het. Een vrou het 'n hond gehad en sy het 'n harde tyd gehad om die arme ding uit onder die sitplek uit te kry, toe die persoon wat regtig veronderstel was om daar te sit, ingekom het.

Ek het haar gesê om haar tyd te neem en nie te haas toe sy probeer om die hond uit onder die sitplek te kry nie; dat alles goed was. Die vrou wat oorkant my gesit het, het daarna na my gekyk en gesê dat ek so 'n wonderlike houding gehad het - die meeste mense sou nou baie ontsteld gewees het. Elf maande gelede sou ek huffing en puffing gewees het, my voet tik en tisk-tisking in die hele ketting van gebeure, maar nie meer nie. Die lewe is goed.

Ek het die afgelope 11 maande my hele leefstyl verander. Hou aan om te rook, uit te werk, gewig te verloor, en gaan nou 'n nuwe pad terug na vegetarisme. Dit kan my dadelik help om dit heeltemal terug te kry, maar ek het organies gegaan toe ek beslis alles natuurlik in my kosse kan. Ek dink ek lyk beter, en ek voel soos 'n baie beter vandag. Ek kan selfs 3 trappe trap en nie wikkel nie.

Dit is absoluut wonderlik hoe jou hele lewensuitkyk verander as jy ophou rook. Jou selfbeeld word soveel beter en jy wil daardie gevoelens neem en ander gesonder dinge vir jouself doen. Sodra jy uit een slegte gewoonte uitgaan, blyk dit dat jy wil gaan en ander slegte gewoontes breek. Ten minste het dit so vir my gewerk.

Aan almal wat begin met rookstaking, hang net daar in.

Dit is so uitvoerbaar. Dit is harde werk vir 'n rukkie - ek sal nie vir jou lieg nie. Jy sal rant, rave, huil, en gooi humeur tantrums. Jy sal probeer om te rasionaliseer waarom jy moet rook en dat jy net een sigaret kan hê. Jy sal vir 'n rukkie moeg en kwaad wees. Maar moenie die groot prentjie uit die oog verloor nie. Jy het opgehou rook! Dit is die belangrikste ding. Al die ongemak sal betyds weggaan. Dit word soveel beter.

Ja, ek het nog altyd so 'n slegte oomblik, maar dit verloop nou vinnig. Ek het die opleiding wat ek nodig het vir volgehoue ​​sukses met my WIN. Ek weet dat die gevoelens sal slaag. Ek weet van die snellers, die drange en dringers, en ek weet hoe om hulle te kry .

Leer jouself op. U skuld dit aan U, tot u beëindiging en aan u geliefdes. Lees, lees, lees soveel as wat jy kan oor hierdie verskriklike verslawing en veral junkie-denke .

Aan al diegene wat voor my gegaan het, my nuwe vriende, my mentors, dankie ek van die onderkant van my hart. U het my deur sommige van die ergste tye in my lewe gehelp. Ek skuld aan almal van julle, want sonder jou kon ek nie so ver gegaan het nie. Ek is lief vir julle almal!

Ek het 'n gedig geskryf vir my ondersteuningsforum "familie" net vir my 11de maand:

'N nuwe gevoel van trots

Die son staan ​​op
Soos my dag begin.
Herleef ek, meander
Met emosies van
Lewe se bewussyn.
Gelukkig en tevrede
Ek kan huil,
Tog bereid om te lag.
Geeste hoog en trots,
Ek neem elke dag
soos dit voorbestemd is.
Hoe vol van die lewe
Ek het geword!
Ontwaking van 'n wedergeboorte van gedagtes
Passievol en lewendig,
Opgewek in liefde vir die self
Ek het 'n nuwe innerlike krag gevind.
Op die rand van drome
Maar nog steeds in werklikheid,
Ek sal vir ewig loop
Met 'n nuwe gevoel van trots!

© Gail C. Berreitter
15 September 2005

Meer van Gail:
Van verlies word sterk