Ek is hipomanies en ek wil nie slaap nie

Dit is op ons Facebook-bladsy geplaas en het nogal 'n bietjie terugvoering van die bipolêre gemeenskap. Hier is hoe dit begin het:

Klaarblyklik is ek wakker vir 39 uur op 'n slag, en geniet dit, voldoen nie aan my psigiater se goedkeuring nie. Sy het my beveel om my nagtyd saam te neem, elke aand op dieselfde tyd. Doen jy dit? Ek wil nie. Hypomania is so skaars vir my!

Die antwoorde was wyd:

Dawid: Myne het dieselfde gesê. Maar ek is lief vir my kosbare hipomanie. Ek kry soveel gedoen. O, wel. Ek neem gewoonlik my meds oor dieselfde tyd, gewoonlik rondom aandete, want my pille benodig kos in my maag om reg te werk.

Ruthann: Ek het 'n baie slegte ervaring gehad, die laaste keer dat ek my meders op 'n ander tyd geneem het. Ek het regtig paniekerig gevoel, koue sweet gehad en voel baie siek. My dokter het gesê dit was van my meds so laat praat. Dit was aaklig. Ek sal dit nooit weer doen nie.

Patrick: O, man, dit gebeur altyd met my, ek is 'n vinnige, vinnige fietsryer, en ja, ek geniet dit tot ek in depressie inval. Ek kan baie dinge doen as ek op die voorkant is.

Jason: Net omdat hulle dit deur middel van 'n mediese skool gedoen het, beteken dit nie dat hulle altyd reg is nie. Maar hulle het wel 'n punt.

Martine: Jy moet! Ek doen dit omdat hipomanie nooit goed eindig nie.

Jamie: Ek sorteer liefde / haat hipomanie. Ek is mal daaroor omdat ek soveel idees het en ek kry dinge gedoen, en alles is uitvoerbaar, en ek hoef my nie bekommerd te maak as ek die energie aan iets het nie.

Alles is makliker, skoonmaak is makliker, om te stort, is makliker, alles is pret en snaaks. Maar dan is ek ook makliker om te kwaad, ek begin argumente, en ek word bitchy en begin by almal skree. Dan skrik my angs in en ek is paranoïes dat almal my vermoor en boos op my en hulle haat my almal en gaan my verlaat.

Daarom hou ek nie van hipomanie nie.

Joanna: Hypomania is so lekker as jy belowe om jou medes kort daarna te neem.

Pat: Ek is lief vir hipomanie, stem saam met alles wat almal daaroor gesê het. Ek wens dit was my "normale" - ek wed dat elkeen van ons dit doen. Maar soos iemand gesê het, eindig dit nooit goed nie.

Vikki: Ek het al meer as 8 jaar my bedtyd meds geneem, en dan het ek dieselfde tyd op. Ek het sommige hipomaniese simptome sommige dae, maar ek verloor nie slaap met hulle nie.

Dottie: Goeie heer, ek kan die meeste van die tyd nie eens uit die bed kom nie.

Kelly: Ek neem al my meders gelyktydig op dieselfde tyd. Jou liggaam word gebruik vir die behandeling. Ek stem saam met so baie ander dat terwyl hipomanie groot is vir multitasking, dit baie moeilik is op jou liggaam, verstand en gestresde siel. Ek gee jouself 'n redelike tyd en 'n uur van die uur plus of minus. Dit moet help - baie geluk!

Margaret: Kan nie elke dag 'n goeie meisie wees nie ...

CiCi: Hypomania ? Om 39 uur lank te wees en dit te geniet, klink soos 'n volwasse manie vir my. Wel, ek dink so lank as wat jy nie in 'n roekelose gedrag betrokke raak nie.

Nota: Wat die manie van hipomanie onderskei, is die erns. In episode moet die episode hospitalisasie vereis, psigotiese eienskappe insluit en / of die daaglikse lewe in 'n ernstige mate ontwrig. Geen van hierdie faktore was teenwoordig nie. Die situasie kan natuurlik 'n voorganger van manie wees.

Lynn: Hypomania is nie noodwendig altyd 'n goeie ding nie. Ek was 'n paar weke lank hipomanies, en soos die meeste van ons, ek is mal daaroor. Om die hele nag rond te bly, voel om die huis te voel. Ek moet dit egter versigtig wees, en maak myself nagmaal en slaap en gaan lê sodat ek nie te ver oorvlieg nie.

Elizabeth Ann: Ek dink baie van ons is die afgelope tyd hipomanies op ons eie maniere. Miskien het dit iets met die son te doen. Ek voel nie so depressief soos gewoonlik nie, en ek neem my nag toe ek gaan slaap.

Rhonda: Dit voel goed, maar dit kan een in die moeilikheid kry. Slaap is baie belangrik.

Carol: Ja, ek vat elke aand om 22:00 my nag. Ek het nog steeds hipomanieë, moenie so huiwerig wees om jou Doc se bevele te volg nie.

Anne: Sweetheart, as jy wakker en bedraad is na 24 uur, is daar 'n probleem! Dit is manie! En dit kan vinnig uit die beheer spiraal en jy eindig in die hospitaal. Ek het die harde manier geleer. Ek wil nooit 3 weke in die hospitaal spandeer nie en my familie weer deur die hel laat sit! Een keer was meer as genoeg! Ek neem elke dag my pille betyds. En ek is so dankbaar dat hulle my stabiel hou. As jy dit nie vir jouself doen nie, doen dit vir die mense wat van jou hou.

Nota: Gelukkig het die stemming nie buite beheer gekom nie, voordat dit weer afgestamp het.

Norma: Ek mis hipomanie! Maar ja, dit is beter om die dokter se bevele te volg. Hoe gereeld ek my meds neem, hoe meer normaal voel ek. En kom af is 'n bummer!

Phillip: As ek manies is, gaan ek vanaf die tyd dat my voete die vloer slaan totdat ek in die nag met 'n kat se dutjie val. Ek sou sê dit is selfvernietigend geestelik, emosioneel en fisies. Ek sal maande lank manies bly en wanneer ek ineenstort, is dit soos om in 'n donker put te val en in hierdie depressie te bly. Ek word slaperig , ek glip in isolasie en ek het gemoedstoestande. Ek hou nie daarvan om meds te neem nie; Ek het egter twee voorgeskrewe medisyne en vitamiene wat my gebalanseerd en gegrond hou. Nietemin, dit verg baie werk van my kant om gegrond te bly. Ek dagboek elke dag alles wat ek doen en my gedagtes sodat ek my gedrag kan oplewer.

Nota: Om 'n stemmingjoernaal te hou is iets wat ons almal moet doen!

Michelle: Ek gaan deur wat ek fases hiervan noem. Ek sal baie gereeld wakker bly funksioneer, bly besig om baie dae / nagte op 'n slag baie te bereik en dit al vir 'n paar maande te doen. Geen nuwe meds of gestop nie; Ek neem sy senuwees en / of stresvlak aan. Ek hou nie van medikasie, voorskrif of nie, so ek gaan dit net hanteer. Ongeveer een keer elke vier tot ses weke gaan ek vir 12 + uur slaap, en ek is dikwels lui, nie bestendige slaap nie, vir soveel as 2 dae en nagte. Ek het gedink dit was net nog 'n Michelle ding - ek dink nie!

Terri: Hypomania is ongelooflik vreesaanjaend vir ons familie. Om 'n geliefde selfvernietiging te kyk en nie te verstaan ​​nie, is pynlik om die minste te sê. Vir hulle, neem asseblief daardie meds en gaan slaap!

Helen: Ek is nie vir 'n paar jaar hipo nie. Wens ek was! Toe kon ek my rommelige plat uitmaak. Ek voel vas en nutteloos en lui.

Terwyl "ons almal lief is vir hipomanie", is dit nie waar nie, baie mense met bipolêre versteuring verwelkom dit en geniet dit wanneer dit gebeur. Weier om medikasie te neem wanneer jy nie wil slaap nie, is net een voorbeeld van die arme oordeel wat met hipomanie kan kom.

In hierdie geval is die voorvalle om 24 uur lank wakker te wees en na ongeveer 'n week afgekap. Ek kan nie sê dat die pasiënt presies voldoen nie, maar minstens 15-18 ure word geneem om op te staan ​​in plaas van "nie totdat ek in elk geval moeg is nie." Daar was tot dusver geen ongeluk nie.

Verwante leeswerk :