Rook terugval: Dit is hoe dit gebeur

'N Persoonlike rookversinkingsrekening

Ek wil u graag aan C voorlê, 'n lid van ons ondersteuningsforum vir rookonderbrekings.

C het onlangs die les geleer van waar rook net een sigaret ons lei sodra ons opgehou het. Enigeen wat 'n rook terugval gely het, sal met haar treffende rekening identifiseer.

Kennis is mag, mense. Om te leer van ons verkeerde spore langs die pad help ons om op die lang termyn te slaag.

Dankie dat jy jou verhaal so eerlik gedeel het. C. Daar is nie so iets soos net een sigaret nie en jou rekening help ons almal om dit te onthou.

Van C:

Ek hou op 5 April op met rook, met slegs klein bultjies en kneusplekke. Ek was passievol daaroor. Ek het nooit regtig probeer om voor te hou nie, ek was trots op myself.

Op 9 Junie het my man se broer en sy vrou vir 'n week afgekom. Hulle rook. Ek was koel om nie te rook nie. Ek het al voorheen sonder rokers gehang. Toe het ons laat nag gebly en gedrink.

My man (wat Maart opgehou het om te rook) het my die aand vertel dat hy naby aan die spele was. Ek het vir hom gesê dat ons 'n sigaret sal verdeel - net om dit te doen. Maar net een en dit sal dit wees.

Ek het in die huis gegaan om die waskamer te gebruik en 'n bietjie stem in my kop het gesê, "moenie dit doen nie." ... maar ek het daardie klein stem gesê dat dit net een sou wees.

Wel, ons het daardie een gehad, en dan het ons nog iets gepraat.

Op een stadium het ek na my man gekyk en hy het 'n tweede sigaret gerook.

"JY ROOK!" Ek het gesê. "Nou, gee my een toe," was wat my mond later uitgekom het.

'N Bietjie stem binne het gesê, "doen dit nie," maar ek het daardie klein stem gesê dat dit net een sou wees.

Die volgende dag het my seun se skool gebel en ons het 'n ietwat stresvolle telefoongesprek gehad.

Ek het uitgegaan waar my skoonmoeder rook en 'n puff van haar sigaret gryp. 'N Bietjie stem binne het gesê, "moenie dit doen nie," maar ek het daardie klein stem gesê dat dit net een puff was.

En toe het ek gedink ... wel, ek het al 'n puffer gehad, dalk het ek ook 'n sigaret. Dus het ek besluit dat ek net 24 uur sal rook en dit sal dit wees.

Toe het ons 'n familie bymekaargekom by ons huis. Baie van my man se familie was daar, en ja, dit was stresvol. Ek het besluit dat rook vir 'n naweek nie 'n groot deal sou wees nie. Daardie klein stem het opgekom en gesê: "Moenie dit doen nie," maar ek het dit alreeds gedoen.

My man se broer en vrou het vir 'n week gebly. Ons het saam gelag en saam gedrink en gepraat en gerook. Dit was amper soos ek sou voel soos 'n huigelaar wat nie rook toe ek HAD gerook het nie. Ek het besluit dat wanneer hulle weg was, dit dit sou wees. Nie meer rook nie.

Ongelukkig het ek teen die tyd dat hulle weg was, 'n volwaardige kasrook geword . Ek kon my man nie vertel nie (hy het die dag daarna die eerste nag van rook af), en ek kon my seun nie vertel nie (wat nog nie weet nie). Ek kon niemand regtig vertel nie.

Ek sou met drie sigarette gaan werk en hulle byna gelyktydig rook. Ek het geleidelik meer en meer geneem en dan sleg gevoel om van my skoonma te rook, so ek het 'n pak gekoop ...

en dan nog een ... en dan nog een ...

En (sê dit vir my, mense), 'n klein stem het gesê: "Moenie dit doen nie," elke keer, maar ek het daardie stem gesê dat elke pak my LAASTE pak was, so dit het regtig nie saak gemaak nie.

Nou is ek hier.

Ek verdrink my sigarette vanaand en is gereed om my tande te gryp en deur te gaan.

'N Klein stem in my kop sê: "DOEN dit!"

Ek dink my punt is dat ek elkeen en elke keer 'n besluit geneem het. Ek het nie net van die wa af geval nie, ek het van die wa af gespring. Bewustelik.

Ek moet dit onthou.

~ C

'N Woord van

Die stappe wat tot 'n terugval van rook lei, word altyd aangevuur deur die besluite wat ons neem.

As ons egter weer nikotien in ons liggame intree, vervang ons die keuse met dwang en ons is weer op pad na die volle nasienverslawing.

Dit is 'n belangrike stap om die siklus van junkie te breek en te dink dat nikotienverslawing ons inbring.

Eie jou optrede en jy sal jou bemagtig om hulle te verander.

As jy 'n oud-roker is wat gegly het of gerook het , of sukkel met rookgedagtes, hersien jou redes vir die ophou en gebruik van die gereedskap vir vroeë rookstaking om jou te help om oor die botsing in die pad te kom wat jy ervaar.

Dit neem tyd om te genees van nikotienverslawing , moenie moedeloos word as rook die oppervlak maande tot stilstand dring nie. Jy sal net so seker soos die volgende persoon kry, solank jy die tyd gee wat nodig is om die vele verenigings wat oor die jare tussen rook en jou lewe gemaak word, los te laat.

Wees geduldig en hou daarmee saam. Rookstaking is die moeite werd om die poging te behaal.