Hoekom keer mense terug na jare van nie-rook?

'N onlangse ex-roker vra:

Ek het 'n vreeslike vrees dat ek nie kan skyn nie. Ek is nou stabiel in my ophou, maar die verslaafde in my vertel my dat 5,6,7 of 10 jaar van nou af ek net weer die gewoonte gaan haal. Wat is die punt om die feit te vier dat ek ' Ek is nou 'n nie-roker? Is ek gedoem om uiteindelik te misluk? Ek ken mense wat weer begin rook het na jare van onthouding. Dit maak my bang.

***

Die meeste van ons ken iemand wat 'n rook terugval jare nadat hulle opgehou het. Op die oppervlak is dit skrikwekkend vir diegene wat hard werk om nikotienverslawing te klop. Op die oppervlak voel dit dat rook 'n nare monster is wat ons vir ewig volg, en wag om te slaan wanneer ons die minste vermoed. Dit is egter nie hoe dit werk nie. Terugval gebeur nooit uit die blou nie, alhoewel mense dit dikwels dink.

Die sleutel tot volhoubare vryheid van hierdie verslawing lê daarin om jou verhouding met rook te verander . As jy ophou om te rook met pure wilskrag, en iewers in die agterhoede glo dat jy 'n opoffering daaraan maak, stel jy die verhoog vir 'n moontlike terugval.

Emosioneel, ons dink dat ons iets goeds gee wanneer ons dink om 'n offer te bring. Dit is die boodskap wat jou brein ontvang, en dit is nie 'n akkurate of gesonde een nie. Jy kan dalk jare en jare onthou, maar as jy glo dat die offerand lê, sal jy ontbloot rook en daaraan dink as 'n oplossing wanneer tye van stres of ander potensiële snellers saamkom.

As jy egter die nodige werk doen om te verander hoe jy dink aan jou rookverslawing, sal jy jou vryheid vind, en jy sal nie moet sukkel om dit te onderhou nie.

Dit is alles goed en goed, jy sê waarskynlik, maar hoe om dit te verander?

Wees 'n spons

Alle rokers weet dat rook sleg is. Ons weet almal dat dit emfiseem, longkanker en duisend ander siektes veroorsaak .

Om te bly rook in die gesig van hierdie harde werklikheid, het ons almal maniere gehad om ons gewoonte te kompartementaliseer. Anders sou rook soveel vrees en ongemak veroorsaak het, sou ons dit nie kon doen nie.

Ons sal onsself vertel ons het jare gehad voordat ons ons moes bekommer. Ons wil rasionaliseer dat rookligte sigarette beter vir ons gesondheid was. Ons wil sê dat rooksiekte met ander mense gebeur, nie ons nie. Ons het honderd maniere gehad om die rook te rasionaliseer .

Uiteindelik dra die rookskerm so dun dat die skubbe in die ander rigting gaan. Dit is gewoonlik wanneer mense besluit om die nodige werk te doen om te stop. Sodra dit gebeur, is dit tyd om al die kwessies rondom rook goed na te kyk. Leer alles wat jy kan oor die gevare, asook wat om te verwag wanneer jy ophou, sal 'n lang pad volg om jou te help om daardie permanente houdingsverandering waaroor ons praat, te maak.

Onderwys is 'n belangrike deel van die proses wat jou van hierdie moordenaar van 'n verslawing sal bevry. Wees 'n spons en geniet alles wat jy kan vind oor rook / ophou.

Houdingsaanpassing

'N Goeie houding help ons meer as 'n slegte houding. Daar is meer aan dit as net positiewe denke.

Om jou houding regtig te verander wanneer dit kom by die herstel van nikotienverslawing behels die heropleiding van hoe jy dink. Vir die meeste van ons behels dit bewuste moeite en baie oefening.

Begin deur noukeurig aandag te gee aan die letterlik duisende gedagtes wat daagliks deur jou gedagtes dryf. Vang negatiewe gedagtes as hulle ontstaan ​​en verander of "heroplei" hulle ter plaatse. Jy mag nie glo wat jy jouself eers vertel nie, maar doen dit in elk geval. Een van die wonderlike dinge oor die manier waarop ons gedagtes werk, is dat ons geneig is om te glo wat ons vir ons sê. Neem voordeel daarvan en voed jouself 'n bestendige dieet van akkurate inligting oor die werklikheid van rook.

Moenie sigarette romantiseer nie. Hulle bied jou niks van waarde nie.

So, byvoorbeeld, as jy iets dink:

Ek kan net so opgee. Ek is al maande lank rookvry en ek mis nou en dan steeds rook. Ek sal nooit sigarette vry wees nie.

Sê vir jouself:

Ek moet geduldig wees met myself . Ek het geruik vir 'n lang tyd en dit herprogrammering van die honderde verenigings tot rook wat ek opgebou het, gebeur nie oornag nie. Ek weet dat drange tekens van genesing is.

Of as jy dink:

Rook maak die lewe lekkerder. Dit het my verslap en my gehelp om stres te hanteer.

Sê vir jouself:

Rook het my stadig vermoor. Verslawing aan nikotien het nie regtig help met stres nie - dit het eintlik die meeste van die angs wat ek gevoel het, geskep. Rook het net die fisiese onttrekking wat ek ervaar het, verlig toe die nikotienvlak in my bloedstroom geval het. Sodra ek deur herstel herstel het, sal ek soveel beter kan hanteer sonder om te rook as wat ek ooit daarmee gedoen het.

Die verandering van die manier waarop ons dink, is nie 'n wonderwerk wat net met ons gebeur nie. Ons doen die werk om die veranderinge aan te bring deur aandag te gee aan foutiewe gedagtes en gepaste aanpassings te maak. As jy agterkom dat jou gesindheid die verskuiwing verskuif, is dit die manier om dit weer in lyn te bring.

Wees geduldig met jouself en maak voorsiening vir die tyd wat dit neem om van hierdie verslawing te genees. Soos jy die eerste jaar deurloop, sal jy die meeste van die situasies ervaar in gereelde alledaagse lewe wat gedagtes van rook veroorsaak. Sodra dit gekonfronteer word, verloor hierdie snellers krag. Dit alles neem tyd en oefening.

Jy is in die bestuurdersitplek met jou afsluitingsprogram. Ons optrede is altyd binne ons beheer. Doen die werk om jou verhouding met rook te verander en jy sal die vrylating vind van die noodsaaklikheid om te rook wat jy so sleg wil hê.