Ek hou van rook Koue Turkye - Dit is hoe ek dit gedoen het

Van Larry:

My koue kalkoen rookstaking het begin ...

Benewens die sigaretrook wat 'n kombinasie van dodelike gasse is, soos koolstofmonoksied , waterstofsianied , swaeloksiede en teer , word dit bloedvate verstop, verhoog die bloeddruk en verhoog die bloedvetvlakke.

Nikotien is die verslawende bestanddeel in tabak en is eintlik 'n gif. Nikotien veroorsaak dat 'n chemiese hormoon met die naam dopamien vrygestel en geassimileer word deur die liggaam, wat 'n "goeie" reaksie lewer.

As jy ophou rook, sal jy waarskynlik een of meer van die volgende onttrekkingsimptome hê .

Dit is tekens dat jou liggaam hom van nikotien en ander gifstowwe ruk.

Hoe ek bestuur Nikotien Onttrekking

Ek het net omtrent al hierdie onttrekkingsimptome ervaar. Vir my was die ernstigste ergste naarheid en slaaploosheid. Na afloop van koue kalkoen het die naarheid sowat 5 dae later erg geword. Ek het gemmertee gebruik om die naarheid te kalmeer, maar dit het steeds volgehou.

Ek het my dokter besoek in 'n poging om my naarheidsprobleem op te los. My dokter het Promethazine voorgeskryf. Die newe-effekte van Promethazine is droë mond, hardlywigheid en duiseligheid.

My dokter het voorgestel dat ek een van die rookstophulpmiddels begin gebruik. Aangesien ek nie vir 20 dae gerook het nie, het ek besluit om 'n "nie-nikotien" -dwelm te gebruik om te help met die rookstaking, eerder as die pleister-, gom- of nikotieninhalator.

Daarom het my dokter bupropion voorgeskryf ( Zyban ). Zyban is 'n anti-depressant wat die vrystelling van dopamien veroorsaak en die belangstelling in nikotien verminder. My dokter het gevoel dat die Zyban moontlik die rand van die rook-onttrekkingsimptome kan afneem.

Die belangrikste newe-effekte van Zyban is amper dieselfde as die onttrekking van rook, en hulle is:

Ek het daagliks Zyban begin gebruik. My Zyban was in 150 mg tablette en ek het een in die oggend en een in die namiddag (8 uur uitmekaar) geneem. Ek het elke ses uur Promethazine begin gebruik.

In my geval, begin om Zyban te neem, terwyl dit 20 dae in 'n koue kalkoen was, was dit 'n groot fout. Ek het dit nie besef nie, maar die Zyban het my naarheid en slapeloosheid erger gemaak!

Ek het die Zyban vir 17 dae geneem, en 37 dae in my optrede het ek besluit dat die onttrekkings vir rook onttrek waarskynlik gegaan het en my siekte veroorsaak word deur die Zyban newe-effekte. Ek het kort daarna Zyban en Promethazine gestop.

Dit het 4 dae geneem om my stelsel van die Zyban en Promethazine ontslae te raak. Ek het gemmertee gebruik om die naarheid wat aan die slaap was, te bestry.

Sewe weke tot beëindiging

Toe ek die sewende week van my ophou begin het, was ek positief dat my rookstaking suksesvol sou wees. Met die naarheid weg, kon ek nou konsentreer op die sielkundige drang om 'n sigaret aan te steek . Ek moet erken dat toe ek met die naarheid ly, was rook die laaste ding in my gedagtes.

Aanvanklik was rookpogings gereeld en ernstig. Ek het egter geweet dat die drang na 'n sigaret binne 'n paar minute sou gaan , of ek 'n sigaret gerook het of nie.

My manier om die dringendheid uit te skakel, was om my aktiwiteit te verander (gaan buite, loop rond op die dek of die tuin) en dit sal my gedagtes verander.

Ek is ook seker dat 'n ander wapen wat gehelp het om die dringendheid te verminder, was dat die onheilspellend die absolute ellende wat ek gedurende die eerste ses weke deurgemaak het, vars was en ek het geweet dat net een sigaret mislukking sou veroorsaak.

Die primêre werf wat ek vir my ophou gebruik het, was soos volg:

Dit was een van die stryd wat ek gewen het!

Larry (LBONN)

Larry het simptome van nikotien-onttrekking ondervind wat waarskynlik meer intens was as wat baie nuwe oud-rokers het, maar hy het hulle goed behandel en vasgehou totdat hy in die helder was.

Larry het langtermyn sukses met rookstaking geniet, moenie moed verloor as jy sukkel met nikotien-onttrekking nie. Dit is 'n tydelike fase van rookstaking, en beter dae sal binnekort volg.