'N fiktiewe dag in die lewe van 'n persoon met bulimia

Wat is dit regtig om bulimia nervosa te hê?

Wat is 'n dag soos in die lewe van 'n persoon met bulimia nervosa ? Hierdie fiktiewe rekening neem jou in die gedagte van 'n jong kollege-jarige vrou wat met hierdie siekte leef.

Let daarop dat stories van mense met eetversteurings (selfs fiktiewe kinders) kan lei tot diegene met hierdie afwykings. As u 'n eetversteuring het of vroegtydig herstel , oorweeg dit asseblief of u hierdie storie sal lees, nuttig sal wees vir u herstel. As u geaktiveer word, praat asseblief met u terapeut en / of behandelingspan.

Dis môre en ek is klaar en maak reg vir die dag. Ek probeer om nie in die spieël te kyk voordat ek my klere aanskakel nie, maar onvermydelik doen ek dit. Ek kyk ook na die skaal. Die stem in my kop vertel my dat ek vet lyk en dat ek waarskynlik gewig gekry het van alles wat ek gisteraand geëet het. Ek het daarna egter gesuiwer en dit gee my 'n mate van uitstel van die kritiek. My keel is seer. Trouens, dit is normaalweg seer.

Ek geniet die feit dat ek soggens nie honger het nie. Op hierdie manier neem ek nie kalorieë in wat ek waarskynlik nie sal verbrand terwyl ek net in die klas sit nie. Ek drink koffie vir ontbyt en dan gaan ek skool toe. Gedurende die klas probeer ek om 'n manier te ontdek om te verhoed dat u middagete heeltemal eet. As ek net kan vermy om soveel te eet , sal ek dalk nie moet suiwer nie. Miskien kan ek na die biblioteek gaan en vir my vriende vertel wat ek Vrydag vir my toets moet studeer, so dis wat ek doen. Ek eet 'n appel.

My tande is so sensitief dat dit gehoor word om dit te eet.

Let op dat my oë bloedbot is, een van my onderwysers vra of ek OK voel. Ek lieg en vertel haar dat ek nou regtig slegte allergieë het.

Gedurende my middagklasse sukkel ek om aandag te gee, net om te dink hoe die res van die dag gaan.

Wat maak my ma vir aandete? Kan ek heeltemal vermy eet? Dit is onwaarskynlik, en ek sal waarskynlik uiteindelik ooreet. Hoe sal ek daarvan ontslae raak? Hoe sal ek dit van my ouers versteek? Die stroom vrae en bekommernisse oor kos , eet en gewig lyk onbestaanbaar.

Na skool is ek so, so honger. Daar is 'n deel van my wat weet ek moet eet, maar die stem in my kop hou my aan die kritiek, vertel my dat ek nie verdien om te eet nie, dat ek al te veel weeg. So ek drink 'n bietjie dieet sodas en gaan vir 'n hardloop , weeg myself wanneer ek by die huis kom om te sien of ek iets verloor het.

My kêrel roep en ons raak in 'n argument oor iets dom en hy vertel my dat hy dink ons ​​moet 'n breek van mekaar afneem. Dit is nie regtig onverwags nie, maar al wat ek kan dink is dat hy met my weens my gewig breek. Die stem in my kop gaan voort om my te kritiseer, en vertel my dat ek nie voor hom moes eet nie, dat niemand my sal liefhê nie. Negatiewe emosies was oor my.

As ek afkom, vra ek my ma wat vir aandete is. Sy vertel my en ek steek innerlik uit. Dit is my gunsteling ete en gaan te veel vir my wees om te verhoed dat ek eet. By aandete eet ek baie vinnig en eet te veel.

Ek gee vandag op vir my dieet. Ek maak die koekie koekies in die kas klaar; So sal hulle nie daar wees om my môre te versoek nie en ek kan my dieet môre regtig begin. Ek weet ek gaan binnekort suiwer sodat ek net so kan eet wat ek wil hê. Môre sal ek goed wees. Daarna voel ek ongemaklik vol. Ek kan nie die gevoel staan ​​nie en weet daar is net een manier om beter te voel, dus gaan ek na die badkamer en gooi in die stort. My ma klop aan die deur om te vra of ek goed is en ek vertel haar dat ek in die stort is. Nou voel ek verskriklik en skaam. Ek wil dit nie meer aan myself doen nie.

Ek bly egter steeds aan kos om my beter te laat voel.

Hierdie dag is reeds geskroef, dus maak nie saak nie. Ek sluip onder en vind myself 'n belaglike hoeveelheid kos in die spens, sny hele pakkies kos in my kamer om die siklus van bingeing en suiwering voort te sit .

Aan die einde van die nag besluit ek dat môre 'n beter dag sal wees - nie meer bingeing of skoonmaak nie. Ek besluit om eenvoudig nie te eet nie.

'N Woord Van

Let daarop dat dit net een uitbeelding is van hoe dit kan wees om bulimia nervosa te hê. Elke pasiënt se ervaring is anders. Bulimia nervosa beïnvloed mense van alle geslagte, ouderdomme, rasse, etnisiteite, liggaamsvorme en gewigte, seksuele oriëntasies en sosio-ekonomiese status .

As jy 'n eetversteuring het, is dit belangrik om hulp te soek . Een van die mees effektiewe behandelings vir bulimia nervosa is kognitiewe gedragsterapie . Daar is ook navorsing wat daarop dui dat selfhulp voordelig kan wees vir sommige mense met bulimia nervosa.