Verduidelik jou toestand aan vriende en familie

Vrae oor paniekversteuring beantwoord

As u met paniekafwyking gediagnoseer is, kan u dalk te wete kom met die impak wat u toestand op u verhoudings kan hê. Dit kan vir geliefdes moeilik wees om jou ervaring met paniekversteuring te verstaan. Byvoorbeeld, vriende en familie mag nie erken dat jy 'n werklike geestesgesondheidsversteuring het nie. Sommige geliefdes kan nie besef hoe moeilik dit kan wees om paniekaanvalle te hanteer nie .

Ander kan vals aannames oor angsversteurings in die algemeen hê.

Oorweging van die baie misverstande en mites oor paniekversteuring , kan dit vir jou familie en vriende moeilik wees om jou toestand te verstaan. Hulle kan baie vrae hê wat moeilik beantwoord kan word. Om ander te vertel oor jou paniekversteuring hoef egter nie altyd so 'n uitdaging te wees nie. Hier vind u eenvoudige maniere om algemene vrae te beantwoord wat jou geliefdes oor paniekversteuring kan hê. Gebruik hierdie verduidelikings om jou te help om die gesprek te bespreek wanneer jy jou gesin en familie bespreek.

Verduidelik Paniekversteuring

Paniekversteuring is 'n ware en diagnoseerbare tipe geestesgesondheidstoestand wat bekend staan ​​as 'n angsversteuring. Die hoof simptoom van paniekversteuring is paniekaanvalle.

Verduidelik Paniese Aanvalle

Paniek aanvalle behels baie fisiese en emosionele simptome. As ek 'n paniekaanval het, kry ek borspyn , my hartverslae, ek sweer baie, ek voel bang en _________ (voeg enige simptome by wat jy dikwels met paniekaanvalle ervaar).

Soms as ek 'n paniekaanval het, voel ek asof ek 'n hartaanval het of sterf. Kry asseblief mediese hulp as ek dit ooit vra, want ek sal eerder veilig wees as om 'n moontlike ernstige probleem te ignoreer.

Ek het onverwags paniekaanvalle, wat beteken dat ek enige tyd 'n paniekaanval kan hê sonder kennisgewing; daar is nie enige tipe situasie wat hulle veroorsaak nie.

Ek het paniekaanvalle verwag wanneer ek ________ (ry, vlieg in 'n vliegtuig, my huis verlaat, of enige soort situasie veroorsaak dikwels dat jy 'n paniekaanval moet hê).

Nie oorreageer nie

As ek 'n paniekaanval het, kan dit voorkom asof ek oorreageer, maar ek is nie. Ek sal nie kies om so te voel nie. Paniekversteuring is 'n werklike toestand en ek doen die beste wat ek kan om my simptome te hanteer. Probeer my asseblief nie in gevreesde situasies te dwing nie. Ek kry professionele hulp en met verloop van tyd kan ek meer gemaklik wees in gevreesde situasies.

As jy agorafobie het

Ek het paniekversteuring met agorafobie . Dit beteken dat ek in sekere situasies vrees het dat ek paniekaanvalle het. (Laat hulle weet watter situasies jou die vrees veroorsaak, soos om in groot skare te ry of te wees).

Praatbehandeling

Daar is verskeie behandelingsopsies vir paniekversteuring. Ek het besluit om ____________ (gaan na terapie, neem medikasie, of albei).

medikasie

Antidepressante kan ook gebruik word om paniekversteuring te behandel. My dokter het ________ vir my voorgeskryf, wat my help om my paniek en angs simptome te bestuur.

Sedatives kan help om die erns van my angs en paniekaanvalle te verminder. My dokter het _______ voorgeskryf, 'n anti-angstigheid medikasie wat ek vir paniekaanvalle neem.

Ander oorwegings