As jy desperaat om te rook, maar wil stop

Ex-Smoker Lesly's Story

Rookstaking-ondersteuningsforumlid Lesly illustreer die angs wat die meeste langtermynrokers voel. Ons wil ophou rook so erg, maar voel emosioneel gekoppel aan die rituele wat ons oor die jare opgebou het oor tabakgebruik.

Lesly skryf die volgende stuk op drie jaar rookvry. Dankie dat jy Lesly gedeel het, en gefeliciteer met jou sukses met rookstaking.

Van Lesly:

Drie jaar gelede was ek 'n wanhopige vrou.

Ek was desperaat om op te hou rook - ek was desperaat om te rook.

Ek was siek aan die dood van rook - ek het lief gehad om te rook .

Ek het gehaat hoe ek geur het - ek het die reuk van my rook gehad.

Ek het die brandgate, vrese en siektes gehaat - ek het die rituele liefgehad.

Ek het gehaat om te vertel dat ek moet ophou - ek het geweet ek moet ophou.

Die meeste van alles - ek was siek en moeg om siek en moeg te wees, en ek het gehaat om dom te voel. Bottom line.

So - ek het van die teeter-totter gespring en met albei voete in die forum se rookvrye boot gespring. Ek het wanhopig vasgeklou aan die lewenslyne wat aan my gegooi is en ek het met al my magte deur die storms (heelwat meer as orkane) wat gevolg het, voortgegaan.

Ek het met albei hande en my hele hart aan een ding gewerk wat 'n man wat een van my liefste vriende was, my vertel het. Hy het dit vir my gesê:

Jy dink jy is lief vir rook, en jy dink dit is so belangrik vir jou geluk, maar as jy ophou (en ek weet jy wil), sal jy uitvind dat al die geluk wat met rook verband hou, 'n leuen is. Dit is 'n goedkoop karnavalstrik. Dit is niks meer as rook en spieëls nie.

Raai wat? Hy was reg! Daar is nie een ding in my lewe wat ek nie beter kan doen sonder 'n sigaret wat uit my mond hang nie - wel, behalwe miskien met die oogloper. Ha ha - Ek is so grap! In elk geval, een van my grootste hartseer is dat hy dood is voordat ek die moed gevind het om op te hou rook .

Om te stop is moeilik - dit verg moeite, vasberadenheid en toewyding, maar dit kan gedoen word .

Jy moet egter brutaal eerlik wees met jouself, en jy kan nie ophou om voort te gaan rook nie. Jy moet stop! Nie een nie - nie een puff en geen verskonings nie.

Daar is 'n teken in my gimnasium wat my motiveer. Ek sal probeer om dit vir jou te herskep.

Die Tien Stappe na Sukses

1. Probeer

2. Probeer weer

3. Probeer harder

4. Probeer môre

5. Probeer dink aan wat in die verlede gewerk het

6. Probeer iemand vra wat dit gedoen het

7. Probeer om uit te vind wat nie werk nie

8. Probeer dit 'n ander manier

9. Probeer dit weer

10. Moenie ophou probeer nie!

Die langste reis moet begin met een eenvoudige, klein stap. Ek het drie jaar gelede my eerste stap geneem, en ek het dit nog nooit spyt nie.

~ Lesly

Lesly is reg. Ons moet almal begin met die eerste stap en daarvandaan gaan. Vir rokers beteken dit dat die laaste sigaret uitgestamp word en vorentoe beweeg, rookvry. Dit is 'n vreeslike gedagte omdat ons verslaaf is aan nikotien, maar as ons dit een stap op 'n slag neem - een dag op 'n slag, vind ons dit is 'n uitvoerbare taak.

As jy meer as een keer probeer het en jy dink dit is nie moontlik om op die lang termyn op te hou nie, neem Lesly se punt ter harte. Hou aan probeer. Dit neem die meeste rokers 'n paar drieë voordat hulle die ophou wat stokke vind, vind.

As jy gereed is om op te hou rook, gebruik die onderstaande hulpbronne om te begin.

10 lesse om jou te help om op te hou rook

Duik in en gaan weg. Soos Lesly gesê het, stop die beëindiging werk, maar dit is werk wat jy nooit sal spyt maak nie.


Meer van Lesly:
Niemand was meer verslaaf as wat ek was nie
Twee jaar gelede, Sigarette was my beste vriend