Vrae en antwoorde oor die eerste week van rookstaking

Die eerste week van rookstaking probeer vir almal, ongeag hoeveel ons wil ophou rook. Die volgende vrae is gestel deur nuwe ex-rokers aan ander wat onlangs gestop het. Hul antwoorde bied praktiese hulp aan enigiemand wat werk om die vroeë dae van nikotien-onttrekking te bestuur .

Trouble Getting Started

Ek het net opgehou om 'n dag meer as 20 jaar 'n pak te rook. Ek het die nikotienvlek aan om my te help, maar ek dink aan om 'n sigaret te hê. Dit is my tweede poging om op te hou rook. Ek wil dit regtig hierdie keer doen, maar vind dit baie moeilik. Ek is ook bekommerd oor gewig en ek wil nie weet wat om met myself te doen nie. Kan iemand my help?

Antwoord van: Eks-roker Sandra
Ek is ook redelik nuut om ook op te hou. Ek het met die pleister begin, maar dit het my 'n kopseer gegee, sodat ek sonder kon pluk. Ek het gedink om voor die tyd te stop en het 'n paar dinge gedoen om voor te berei. Miskien sal dit ook help om jou ook aan die gang te kry:

Ek het by 'n aanlyn-steekproefondersteuningsgroep aangesluit en alles gelees wat ek kon oor rook nie. Ek ken die gesondheidsgevare - ons almal doen dit. Ek wou inligting hê oor hoe om te stop en wat om te doen as ek ophou.

Ek het myself toegewyd gemaak dat ek nie sou rook nie , en wat ek sou luister na wat ander mense moes sê. Daar is baie sukses stories hier.

Ek het seker gemaak ek het 'n yskas vol varsgestoomde en rou groente (ek het nog altyd baie groente geëet, so dit was nie iets nuuts vir my nie). Ek het ook baie perskes, bessies, piesangs, pomelo's, appels, ens. Byderhand. Ek hou nie skyfies, lekkergoed of vetmielies in my huis nie - wel, ek het 'n bietjie Ben en Jerry in die yskas, maar sodra dit weg is, sal ek dit met vrugte-popsicles vervang.

Gebruik 'n aanlyn-kos / oefen tydskrif instrument. Daar is baie goeie keuses en dit sal jou help om bewus te wees van jou kalorie-inname. Ek wil ook nie gewig hê nie en as ek kyk wat ek eet en oefen, moet ek goed wees. Jy moet ook wees.

Ek het te alle tye 'n waterbottel wat ek oral saam met my dra, insluitend die motor.

Water is 'n goeie craving-buster en behoorlike hidrasie hou my op my beste.

My oefenprogram is in plek en ek gaan minstens een keer per dag by die gimnasium vir 'n klas of net om gewigte op te lig. As jy nie gereeld oefen nie, dink aan die begin van iets. Stap is goed, maar maak seker dat jy met jou dokter gekontroleer het as jy nie 'n rukkie aktief was nie.

Elke keer as ek 'n sigaret wil hê, doen ek diep asemhalingsoefeninge .

Ek lees en beantwoord boodskappe die aanlyn forum hierbo gekoppel, wat my geweldig help. Ek kan dit egter nie deurgaans doen nie, so jy moet dinge vind om te doen, stokperdjies, loop, praat met iemand, ens.

Die bostaande wenke werk vir my. Lees wat ander gedoen het en neem dit 'n dag op 'n keer. Eerlik kan ek sê dat die laaste paar dae 'n bietjie ruwe was, maar nie so hard soos ek gedink het dat hulle sou wees of wat ander mense gesê het nie. Ons het almal verskillende ervarings met hierdie. Moenie bang wees nie - jy gee nie 'n vriend hier uit nie, jy ontsnap van 'n moordenaar!

Voel Boos en Antsy

Ek het vergeet hoe moeilik dit is! Ek het nie 'n sigaret vir 'n hele 1 DAG 4 URE, 37 MINUTE EN 54 TWEEDE GEHANDIG NIE, en ek skeur my hare uit. Ek voel so miserabel.

Ek het vanoggend wakker geword met my geluk met die eerste 24 uur sonder om te rook, maar die euforie het nie lank geduur nie, ek is soos 'n beer met 'n seer kop, ek wil die mure klim en die plek skree!

Antwoord van: Jill:
Hierdie ophou is vir jou alleen, Paula, dus wees asb. Ekstra vir jouself en onthou om baba-stappe te neem om mee te begin. Dink in terme van een uur of selfs een minuut op 'n slag. Moenie môre, volgende week of volgende jaar vooruit kyk nie. Hou jou oë op die dag wat jy net voor jou het.

Maak lyste van hoekom jy wil ophou en dinge om te doen wanneer 'n drang om te rook, jou tref (vermydingstaktiek!). Maak ook 'n lys van spesiale lekkernye wat jy kan gebruik om jouself te beloon. Eenvoudige dinge soos om tyd vir jouself te maak, 'n gunsteling tydskrif te lees, 'n rustige musiek te luister of iewers lekker te gaan stap.

En hey, as jy wil skree, doen dit as dit jou help!

Wil rook

Net op soek na 'n mate van aanmoediging. By 2 weke rookvry ( koue kalkoen ) Ek weet die fisiese onttrekking moet verby wees, maar ek maak seer en soek 'n rede om NIE 'n pak te koop nie.

Antwoord van Rick:
Daar is 'n duisend redes om nie 'n pak te koop nie. Ek is seker jy het hulle al ten minste honderd keer herhaal, so ek sal nie weer oor hulle gaan nie. Ek wil graag oor twee dinge kommentaar lewer.

Een ... jy werk om een ​​van, indien nie die moeilikste verslawing in die wêreld te verslaan nie. Probeer baie yswater drink, veral wanneer 'n slegte drang treffers tref. Vind iets om in jou mond te sit. Baie mense hier sweer by die Tangerine Altoids. Gebruik harde lekkergoed, suig op 'n strooi, of doen soos ek gedoen het ... eet jou pad deur die tandstokkies se waarde. Hang daar in. Uiteindelik sal dit beter en makliker word ... Let wel ... Ek het makliker gesê, nie maklik nie. Om te stop, neem baie werk vir die meeste van ons.

Twee ... Ek wil u aandag vestig op wat ek beskou as die belangrikste dag van u ophou. Die dag is vandag.

Kyk nie na hierdie ophou in die lang reeks nie. Moenie vir jouself sê dat jy nooit weer sal rook nie. Hanteer dit net 'n dag op 'n slag. Onthou dit ... die enigste dag wat belangrik is, is vandag. Vandag, vandag, vandag ... Jy kan niks van gister doen nie. Dit is vir ewig weg en kan nooit verander word nie. Môre kom nooit. Selfs wanneer die klok oor middernag gaan, gaan dit nie oor môre nie, dit is vandag. Die enigste dag waarop jy iets kan doen, is vandag. Sê vir jouself dat ek vandag nie sal rook nie ... of hierdie uur ... of hierdie minuut nie . Breek dit af tot enige tydsduur wat jy nodig het om suksesvol te wees, maar nooit meer as vandag nie. Mylpale is wonderlik en hulle voel so baie goed soos ons hulle tref. Maar ons kom eendag op 'n slag na hulle toe.

Een laaste gedagte ...

Voordat jy by die een sigaret ingaan, onthou: daar is nie so iets soos net een nie . Hulle reis in pakkies.

Hoe om te gaan met nie-stop-cravings om te rook?

Dis nou 7:55 en ek het 'n vreeslike drang. Ek het probeer oefen, tandvleis en drinkwater, maar niks lyk asof dit ontslae raak nie. Dit is nou al amper 'n uur lank aan die gang.

Oor 'n paar minute moet ek vir werk verlaat (net die dag van die week wat ek kan uitkom en werk toe gaan, ek is 'n verblyf by die ma). Sal ek die krag kry om net die gerieflike winkel te slaag? Ek bid dat ek dit doen. Ek wil regtig nie deur die eerste week gaan om weer te gaan nie.

Antwoord van Anne:
Ek kan net hoor hoe ongemaklik hierdie cravings jou maak, maar ek het gevind en vind nog steeds dat goeie diep asemhaling een van die beste maniere is om dit te hanteer. 'N drang is nie 'n opdrag om te rook nie , dus erken dit net vir wat dit is, laat dit oor jou heen, asem jou weg deur en ontspan.

Probeer om nie te bly oor die feit dat jy wil rook nie. Rook stop nie die drange .... 20 minute of so nadat jy rook, sal die drang na 'n ander een terug wees! As 'n oud-roker, wees gemaklik in die feit dat wanneer jy die drange uitdryf en oefen om hulle te weier, hoe sterker sal jy word, en hoe swakker die drang sal kry. Uiteindelik sal die dag kom as u weet dat u in beheer is van u eie lot en nie die slaaf van 'n dodelike dwelm waaroor u geen beheer het nie.

Wees trots op wat jy tot dusver bereik het. Moenie inskryf nie. Jy kan dit doen.

Rookstaking is 'n proses, nie 'n gebeurtenis nie.

Die raad van diegene wat daardeur is, is solied. Probeer om 'n eenvoudige dag (of uur) op 'n slag te vertraag en af ​​te sluit. Moenie oor môre bekommerd wees nie en moenie jammer wees nie. Fokus slegs op die dag wat jy voor jou het en glo in jou vermoë om op te hou net vir vandag. As jy dit kan doen solank dit nodig is jy, jy sal net so seker as wat iemand anders het.