'N Dag in die lewe van 'n tiener met sosiale angsversteuring

Wat dit is om te lewe met SAD as 'n tiener

In 'n vorige artikel is 'n beskrywing verskaf van ' n dag in die lewe van iemand met 'n sosiale angsversteuring . Die doel met die artikel was om 'n persoonlike kontak te gee aan die inligting artikels op hierdie webwerf. Miskien het die artikel u eie simptome beskryf of dié van iemand wat u ken.

As 'n nuwe toevoeging tot hierdie reeks, hier is 'n dag in die lewe van 'n tiener met SAD .

Alhoewel baie van die simptome wat tieners met sosiale angs ervaar, dieselfde is as dié van volwassenes, kan die situasies wat hulle daagliks ervaar, heel anders wees.

Op baie maniere kan die uitdagings wat hulle ervaar, selfs moeiliker wees; sosiale en akademiese druk kan dikwels sosiale angs simptome vererger.

Miskien is jy 'n tiener met sosiale angs en hierdie storie klink baie soos jy.

Of jy mag dalk 'n ouer, onderwyser of ander volwassene wees wat 'n tiener ken wat te bang, angstig en skaam is. Sal vandag die dag wees dat jy uitkom vir hulp of dit aan iemand anders bied?

Hierdie beskrywing is gebaseer op stories wat deur lesers van hierdie webwerf vertel word, asook verskeie ware stories oor tiener sosiale angs, insluitende "Kirstin's Story: Geen plek om te staan ​​nie", "Rae: My ware verhaal van angs, angs en sosiale fobie". "Wat jy moet dink aan my: 'n eerstehandse rekening van een tiener se ervaring van sosiale angsversteuring."

Dit is 'n fiktiewe rekening en nie gebaseer op die ervarings van enige een persoon nie.

Ek klim die stappe van my hoërskool afwagtend om te weet wat voorlê.

Ek het geen vriende by hierdie skool nie, so dit is een lang dag van eensaamheid. Ek kom altyd vroeg, want ek is bang om laat vir die klas te wees. Ek kon nie die gedagte laat loop om te laat loop nie en almal het na my gekyk.

Sedert ek vroeg kom, gaan die onderwysers dikwels deur my. Ek hou my kop af sodat ons nie hoef te sê "hi" vir mekaar en die ongemaklikheid wat sou behels nie.

Ek weet wat hulle dink.

Wat is verkeerd met haar?

Hoekom het sy nie iemand om met te praat nie?

Ek kom by my eerste periodeklas aan en luister na die klets om my. Almal praat oor hul naweek. Ek hou my kop af en probeer om niemand se oog te vang nie.

Gedurende die klas doen ek dieselfde met die onderwyser in die hoop dat hy my nie 'n vraag sal vra nie.

Soms werk dit en soms doen dit nie. As ek 'n vraag gevra het, spoel ek vinnig 'n reaksie, voel my gesig rooi rooi, aangesien alle oë op my is.

Tydens middagete sit ek gewoonlik alleen of saam met 'n groep kinders wat ek ken, maar niks meer gemeen het nie. Ek weet hulle wonder hoekom ek saam met hulle sit as ek nooit praat nie.

Soms vra iemand my 'n vraag. Soos gewoonlik begin ek paniekerig raak , voel my hart begin om te ras en die woorde word in my keel gevang.

Ek sê so min as moontlik.

Ek is seker almal wonder wat my verkeerd is.

So veel as moontlik het ek my klasse geskeduleer om enige openbare praatjies te vermy. Ongelukkig kan dit nie heeltemal vermy word nie.

As ek 'n aanbieding of toespraak het om dit te doen, moet ek dit vooraf maande lank bekommer. Die aand voordat ek min slaap word, en die dag van ek is 'n senuwee wrak.

As dit my laaste klas is, kan ek nie die hele dag konsentreer nie. Wanneer ek uiteindelik opstaan, praat my hart so hard, ek is seker almal kan dit hoor. My hande skud en so doen my stem. Ek het moeite om my asem te vang. Ek is seker almal dink ek is mal of daar is iets regtig verkeerd met my.

Buite skool is ek nie regtig betrokke by enige aktiwiteite nie. Ek het nie 'n deeltydse werk soos die meeste ander kinders nie, want ek is te bang om aansoek te doen of vir 'n onderhoud te gaan. Ek spandeer die meeste nagte en naweke by die huis om huiswerk te lees of te doen.

Ek het nie met iemand gepraat oor die manier waarop ek voel nie, want ek is

1) te skaam, en

2) bekommerd dat hulle sal dink ek maak 'n berg uit 'n molhill.

Ek behoort hierdie dinge te kan doen, reg? Dit is net 'n karakterfout dat ek sulke probleme met sosiale situasies het. As ek regtig hard probeer, moet ek meer uitgaande en in staat wees om te gaan.

My musiekonderwyser het probeer om een ​​keer met my te praat oor my angs. Sy kon sien hoe angstig ek het en vra my wat verkeerd was, maar ek het dit net geborsel.

Ek was te skaam om te praat oor hoe ek gevoel het; soos sy sou dink ek was mal of iets. Dit is redelik ironies dat die rede waarom ek nie met iemand kan praat oor bang vir mense nie, is omdat ek bang is vir mense!

Soms raak ek regtig af oor die manier waarop dinge is; Ek dink soms dat ek dalk 'n bietjie depressief kan wees. Dit dra net op jou wanneer angs voortdurend met jou is.

Ek is beide angstig en hoopvol oor die toekoms. Ek hoop dat wanneer ek hoërskool voltooi, dinge makliker sal raak.

Hopelik kan ek iewers begin varsmaak dat niemand my ken en op my vrese werk nie. Miskien sal ek op 'n stadium die moed kry om die hulp te kry wat ek waarskynlik regtig nodig het.

'N Woord Van

Beide medikasie en terapie (soos kognitiewe gedragsterapie) is effektief in die behandeling van sosiale angsversteuring (SAD). Baie meer is bekend oor angsversteurings nou as 20 jaar gelede. As jy met sosiale angs lewe en kies om hulp te soek, is daar baie opsies om beter te word. In die tussentyd, bly dit deur elke dag. Lees stories oor ander tieners met dieselfde probleme as jy en neem deel aan aanlynforums oor sosiale angs.

Miskien wens jy dat iemand die tyd sal neem om jou te vra wat verkeerd is. Miskien, as jy net met een persoon kan praat oor die manier waarop jy voel, kan jy dalk die probleem kry wat elke oomblik van jou lewe verteer. Wie sal daardie persoon wees? Kies iemand en maak vandag die dag wat jy deel hoe jy voel.