7 redes wat ek verkies het om te rook en 50 redes waarom ek dit gehaat het

Jeff se lys van die voor- en nadele van rook

Oor rookstaking ondersteunings forumlid Jeff het hierdie lys van redes geskep toe hy opgehou het om te rook. Wat is jou redes om op te hou?

Van Jeff:

7 redes waarom ek gedink het ek het verkies om te rook

1) Rook het die leë, angstige, gespanne gevoel van nikotienonttrekking vir 'n kort rukkie weggegaan. Ek weet nou dat ek en sal altyd 'n nikotienverslaafde wees. Ek weet dat die drang om te rook nie uit die sigaret kom nie, maar uit my gedagtes.

Maak nie saak watter twyfel, negatiewe gedagtes of verskonings my brein betree nie, ek sal hulle nie aanvaar nie. Ek weet dat ek nooit weer 'n sigaret kan kry nie, of ek sal terug wees presies waar ek begin het, en myself in 'n vroeë graf rook.

2) Ek het onbewustelik gedink dat sigarette my vriend was. Ons het al die slegte en goeie tye saam gegaan . Rook was al meer as 35 jaar daar vir my. Ek weet nou dat sigarette nie my vriend is nie, maar in plaas daarvan het ek stadig vergiftig en vermoor.

3) Die tyd weg van werk / lewe wat vry was van kommer, bekommernis en stres terwyl ek gerook het. Ek het onbewustelik die aangename gevoelens van vrede en ontspanning oorgedra tydens die pouses tot die optrede om 'n sigaret te rook. Ek weet nou dat ek hierdie gevoel van innerlike vrede kan ervaar deur net 'n kort pouse te neem sonder om 'n sigaret te rook.

4) Ek het geglo dat ek nooit regtig gelukkig kon wees as 'n oud-roker nie. Ek weet nou dat hierdie geloof van 'n jong ouderdom af in my gekondisioneer is deur my vroeë ervarings met rook en voortdurende adverteer aanvalle deur sigaret maatskappye.

Ek weet nou dat ek alles moet vra wat ek ooit gedink het ek het verstaan ​​oor rook. Ek kan werklik gelukkig en gesond wees as 'n oud-roker.

5) Die reuk van 'n goeie Kubaanse sigaar of die reuke terwyl jy 'n humidor oopmaak. Ek moet erken dat ek nog steeds die reuk van sigare hou. Maar ek weet nou dat ek hulle nooit weer kan rook nie.

Ek het twee keer teruggekom omdat ek gedink het ek kan net een sigaar hê. Ek weet nou dat ek nooit weer 'n sigaret of sigaar kan kry nie. 'N Puff sal my terug lei tot die voltydse rook; daar is geen tussenbeide nie.

6) Ek was bang om op te hou en die verskriklike gevoelens van onttrekking van nikotien. Ek was bevrees dat ek nie kon hanteer nie en die triggers sou rook om te rook . Ek het gekyk na die daad om op te hou as die moeilikste, verveligste en onaangename ding wat ek ooit sou doen. Alhoewel dit moeilik kan wees, weet ek nou dat ek moet fokus op die positiewe gevolge van 'n oud-roker. Ek weet dat die ophou 'n leerervaring is. Ek soek en omhels die snellers sodat ek hulle kan oorwin en nuwe gesonde gewoontes in hulle plek vestig.

7) Ek was bang om die toewyding aan myself te maak om nooit weer 'n puffer te kry nie, want ek was bang om te misluk. Ek het nou 'n persoonlike verbintenis aan myself gestel om op te hou om te rook.

50 Redes Ek het gehaat om te rook

1) My longe het seergekry . Dit was die laaste strooi vir my. Ek het in die bed gesit en my longe seergemaak en aan myself gedink. Wat doen ek? Wil ek regtig soos my pa eindig? Ek weet ek kan ophou. Ek het meer as een jaar rookvry op meer as een geleentheid gemaak.

NOPE (nie een puff ooit)!

2) Kyk hoe my pa sy suurstof haak om uit te gaan en 'n sigaret te hê.

3) Aangesien my pa nie in die woonkamer kan loop sonder om sy asem te verloor nie. Dit is dieselfde man wat in sy dertigerjare op bofbal- en hokkiespanne was.

4) Ek het opgehou rook voordat my pa gesterf het, en hy het gedink ek het dit gedoen. Toe het ek weer begin. Wat het ek gedink?

5) Die feit dat ek ná amper 2 jaar weer rookvry begin rook het .

6) Om genoegsame te wees om te dink dat ek net een sigaar kon rook.

7) Rook sal my lewensduur verkort.

8) Werk hard om te spaar vir vroeë aftrede terwyl ek bang is dat ek nie sal leef om die meeste daarvan te geniet nie.9) My gesondheid is verskriklik as gevolg van rook.

10) Het ek melding gemaak van die verdelende hoofpyn wat ek gekry het om te rook?

11) Ek het gevoel soos 'n hulpelose slaaf vir nikotienverslawing .

12) Tandprobleme, soos slegte asem, geel tande en beenverlies in my mond.

13) Ek is lief vir ski en rook wat my stamina beïnvloed het. Nee nee nee; dit het my stamina doodgemaak . Dieselfde ding vir gholf.

14) Uit die vorm en asemhaling swaar nadat jy net een trappe klim. Na net 2 weke rookvry, neem ek die trappe twee op 'n keer.

15) Die kyk wat my vrou en dogters vir my gegee het toe ek 'n sigaret aansteek.

16) Om 'n fees te verlaat om buite te rook, en om te erken waarom ek buite 'n nie-roker was.

17) Die geklopte gevoel het ek elke keer as ek gebreek het en nog 'n pakkie sigarette gekoop het.

18) My ma het 36 jaar gelede opgehou terwyl my pa nog rook.

19) My vrou het ophou rook in 1985 terwyl ek met 'n aktiewe roker (ek) woon. Daar is 'n paar sterk vroue in my familie.

20) Onthou Mev. Kaufman ('n vriend van my ma) wat op haar sterfbed lê van rook.

21) My verkorte geheue met betrekking tot enigiets oor die gevaarlike gevolge van rook .

22) Stinkende klere.

23) Bring gate in my klere.

24) Die gevoel wat ek sal kry as ek nog 'n oplossing nodig het.

25) Hoe het ek myself gehaat om te rook.

26) Ek kan nie my kos proe nie.

27) Die konstante angs wat ek gehad het, wetende dat ek myself stadig met sigarette doodgemaak het.

28) Dink dat die Nikodemon sterker was as wat ek was.

29) Ek het gehaat om my lewe te beplan om my rookgewoonte te beplan.

30) Die gevoel wat ek elke keer kry as ek die waarskuwingsetiket op die pak wil sien. Veral die grafiese foto's van rookverwante siektes wat op sigaretpakkies vertoon word.

31) Rook buite in die sneeu of stortreën.

32) In die bosse hoor ek iets roer wanneer ek snags uit die oerwoud rook. Veral die een keer toe ek 'n 15-voet hagedis oor die straat 'n paar uur vroeër gesien het. Het ek die oerwaterslangs genoem?

33) Kort tyd spandeer saam met my kinders sodat ek kon rook.

34) Hoë lewensversekeringspremies - 'n ander herinnering dat ek nie lank sal hou as ek bly rook nie.

35) Die vreeslike gevoel wat ek in die put van my maag sou kry, toe ek in die laaste 2 sigarette in 'n pak was.

36) 'n Paar jaar gelede het die plafon in my ou huis geverf en besef hoe geel dit was. As sigaretrook 'n goeie verfwerk kan opskroei, wat was dit aan my longe?

37) Die koste van rook. Oorsese (Indonesië) hulle is slegs $ 1 per pak, maar dit is nog steeds 'n mors van 'n goeie dollar.

38) Ek het gehaat om eenvoudig te vlieg omdat dit beteken dat ek 'n paar uur sonder nikotien moes gaan.

39) Kruis by my vrou en kinders, want ek het 'n sigaret nodig.

40) Ek het my goedkoop ligter in my motor opgeblaas.

41) Probeer om 'n sigaret in die wind aan te steek.

42) Probeer om 'n sigaret aan te steek in die winderige oerwoudreën.

43) Om sonder 'n sigaret by die werk te gaan.

44) Kry meer verkoue as 'n roker. En hulle was baie erger as gevolg van rook.

45) O my gosh, ek het amper vergeet. Rook beïnvloed jou sekslewe. Hou op vir beter seks.

46) Kyk na my caddy-hack en hoes terwyl ek Indonesiese kruie-sigarette rook .

47) Die uur of meer het ek elke dag uitgegee om te rook, na die winkel te ry om sigarette te kry, my sigarette te soek of buite te gaan om 'n sigaret te hê. In die volgende 30 jaar sal daardie een uur per dag 15 maande ekstra tyd byvoeg!

48) Bekommerd oor my kinders en tweedehandse rook .

49) Ek lees dat rook 'n pak per dag gelykstaande is aan die neem van 100,000 puffers per jaar. Vir my, as 'n roker van 12 tot 49 jaar, beteken dit dat ek mettertyd die 4 000 chemikalieë in sigarette in my liggaam meer as 4 miljoen keer gebruik.

50) Rook het nog nooit een van my probleme opgelos nie . Die probleem was altyd daar nadat die sigaret weg was.